יצא לדרך פרויקט הסדרת כתובות המגורים בנוף הגליל

העירייה החלה בהצבת מספרי בתים רציפים בשכונות הוותיקות

עיריית נוף הגליל מבקשת לשים סוף לבלבול ההיסטורי בכתובות המגורים בשכונות הוותיקות בעיר.

הבלבול נעוץ במספרי בתים כפולים או בלתי רציפים לבתי מגורים שנבנו במהירות בגלי העליות בשנות ה-70 וה-90. "בדרך כלל יש כתובת אחת שמורכבת ממספר תלת- ספרתי ישן ששימש את הבניין עד שנות ה-90 וכתובת שנייה עם מספר חד-ספרתי שהוחלף במסגרת חידוש הכתובות לפני כ-20 שנה, אבל בפועל המספר הישן לא הוסר ונשארו שני מספרים שמתנוססים על בנייני המגורים ואיש לא יכול לדעת מהו המספר הנכון", הסביר גזבר העירייה, עדי מלכה, שמוביל את הפרויקט.

ראש העיר, רונן פלוט, שיזם את התיקון, הסביר כי מעבר להיבט האסתטי, ישנה חשיבות גדולה להסדרת מספרי הבתים לטובת הגעה מהירה של כוחות הצלחה במקרה הצורך.

יצוין כי הסוגיה שמלווה את העיר מזה עשרות שנים עלתה לאחרונה בישיבת מועצת העיר, ולבקשת ראש העיר אושר מימון הפרויקט במלואו מכספי העירייה. "התושבים לא יצטרכו לשלם שום דבר, העירייה תממן את הפרויקט והוא יתבצע במספר שלבים עד לכיסוי מלא של כל העיר", אמר הגזבר מלכה וציין כי כפילות הכתובות יצרה בין היתר אי התאמה בין הנתונים שנמצאים במינהל ההנדסה לבין הנתונים שנמצאים באגף הגבייה.

במינהל ההנדסה הסבירו את בלגן הכתובות בחוסר תכנון עתידי. "בעבר, כשבנו מגרשים ומספרו אותם, לא לקחו בחשבון מגרשים ריקים שמיועדים לבנייה עתידית, ולכן הם לא מוספרו בכלל וכשהחלה בנייתם קיבלו מספר חדש ושרירותי שאין בינו לבין הבניינים הסמוכים אליו, שום קשר", נמסר מהעירייה.