קופצת כיתה

באווירת חג ובסדר מופתי, עיריית נוף הגליל פתחה את שנת הלימודים תש"ף

אחרי קיץ אינטנסיבי שכלל השלמת הקמתו של בית ספר חדש ושלל שיפוצי קיץ במוסדות החינוך בעיר, היעד שהציבה העירייה הושג גם השנה בהצלחה - שנת הלימודים נפתחה ללא תקלות והלימודים בכל בתי הספר והגנים התקיימו כסדרם.

חג ה-1 בספטמבר צוין השנה בחגיגיות גדולה על רקע שינוי שמה של העיר. העירייה חילקה לכל התלמידים תשורה - בקבוק מים תרמי מעוצב – בצירוף ברכה לשנה בריאה ורוויית מים.

בכל בתי הספר נערכו טקסים חגיגיים לפתיחת שנת הלימודים, באווירה מזמינה ולבבית, על שטיחים אדומים וברקע בלונים צבעוניים ושלטי ברכה, התקבלו ילדי כיתות א' בבתי הספר היסודיים.

יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, הגיע לברך את ילדי העיר ביום הראשון של שנת הלימודים וליווה את ראש העיר, רונן פלוט, בסיור החגיגי בבתי הספר ובגנים. בסיור השתתפו גם רב העיר ישעיהו הרצל, סגני ראש העיר, חברי מועצה ונציגי העירייה: מנכ"לית העירייה חוה בכר, ראש מנהל חינוך וקהילה, עינבל וינברג, סגניתה מירב ששון אמויאל ועובדי אגף החינוך.

במהלך הבוקר והצהריים איישו פקחי העירייה והשיטור העירוני את הצמתים הסמוכים לבתי הספר, וסייעו לילדים לחצות את הכביש בבטחה.

מהעירייה נמסר כי במהלך הקיץ בוצעו עבודות שיפוצים ותיקון ליקויים בבתי ספר שונים בהשקעה של כ-12 מיליון שקלים. בשלושה בתי ספר - "עצמון", "ארבל" ו"כסולות" - שופצו אולמות ספורט. בית ספר "גולן" על שם שמעון פרס עבר חידוש יסודי והוקמו מרחבי למידה מודרניים ומזמינים. "תחום הנגישות זכה הקיץ לתשומת לב מיוחדת ובתוך כך הותקנה מעלית בבית ספר נוסף והונגשו מעברי חצייה בסמיכות למוסדות החינוך", סיפרה מהנדסת העיר, סבטלנה גרמן.

ראש העיר פלוט ויו"ר הכנסת אדלשטיין בירכו את התלמידים ואת הצוותים החינוכיים וציינו, כי מערכת החינוך בנוף הגליל קפצה כיתה בקיץ האחרון לאחר שהישגי הבגרות נסקו בלמעלה מ-10 אחוז. "אנחנו שואפים להעלות עוד ועוד את הגרף ומשקיעים את כל המשאבים הנדרשים על מנת להשיג את היעד", אמר ראש העיר פלוט. יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, התפעל  מרמת המוכנות הגבוהה של העירייה לפתיחת שנת הלימודים ושיבח את ראש העיר וצוותי העירייה. "רואים את השינוי האדיר שמתחולל בעיר שמתקדמת בצעדי ענק והופכת למובילה ואטרקטיבית בכל קנה מידה", אמר יו"ר הכנסת.