גם ברזיות מונגשות בנוף הגליל

עיריית נוף הגליל התקינה השבוע ברזיות ציבוריות חדשות מותאמות לשימוש נכים עם כיסא גלגלים

חזון הנגשת המרחב העירוני שמוביל ראש עיריית נוף הגליל, רונן פלוט, כולל גם מתקנים עירוניים ושירותים שהעירייה מספקת לתושבים. השבוע התקין אגף חזות העיר, בניהולו של יניב חרוש, ברזיות ציבוריות חדשות המותאמות בשני גבהים לטובת אנשים עם מוגבלויות. "הברזיות בנויות כך שגם אנשים עם כיסא גלגלים יוכלו להשתמש במתקן", הסביר חרוש, וציין כי בתחתית הברזייה מותקנת שוקת לטובת אספקת מי שתייה גם לבעלי החיים.

יצוין כי לאחרונה העירייה השלימה התקנת מעליות בשלושה בתי ספר יסודיים וכמו כן הותקנה מעלית בבית קק"ל למצוינות. "המרחב הציבורי כולו עובר רביזיה של הנגשה, מדרכות, תחנות אוטובוסים, מעברי חצייה וחניונים ציבוריים מטופלים במסגרת תוכנית סדורה של העירייה", סיפרה מהנדסת העיר, סבטלנה גרמן. ראש העיר, רונן פלוט, ציין כי בכל פרויקט שמתבצע בעיר, אם בבנייה או בשיפוץ, מושם דגש רב על הנגשה. "בלתי אפשרי להנגיש את כל המרחב הציבורי בבת אחת. מדובר בפרויקט רחב היקף שמתבצע באופן הדרגתי בהתאם למדיניות ששמה למטרה להתאים באופן מלא ושוויוני את כל המרחב הציבורי לאנשים עם מוגבלויות", אמר פלוט, וציין כי בנוסף העירייה גם קוראת למעסיקים לשלב בעבודה אנשים עם מוגבלויות ובתוך כך מעסיקה בעצמה ומהווה דוגמה. "בשנה הבאה עלינו לטובה אנו נרחיב את היקף העסקתם של עובדים עם מוגבלויות ונשלב אותם במיזם חברתי ראשון מסוגו בתעסוקה ייחודית בפארק העירוני החדש".