ניצני המהפך

גן הילדים "ניצנית" בנוף הגליל, שכמעט סגר את שעריו בשנה שעברה בגלל מחסור בילדים, נמצא כיום בתפוסה מלאה ורשימת המתנה של הורים המבקשים לרשום את ילדיהם לגן

לפני שנה בדיוק, גן "ניצנית" ברחוב חרוד המשתייך לזרם החינוך הממלכתי דתי, אמור היה להיסגר בשל המחסור בילדים. מספרם המועט של הילדים שנרשמו לגן לא הצדיק את פתיחתו, אך למרות זאת עיריית נוף הגליל החליטה להמשיך ולהפעיל את הגן בהנחה שצפויות להגיע לעיר משפחות צעירות. "ידענו שמתעתדות להגיע לעיר משפחות צעירות מהזרם הדתי לאומי ושבעזרת השם הגן עוד יהיה הומה בילדים עד כדי תפוסה מלאה", אמר חבר מועצת העיר, מנחם גנדל, וציין כי ראש העיר, רונן פלוט, היה מעורב באופן אישי בהחלטה שלא לסגור את הגן.

ואכן, בשנה הנוכחית גן "ניצנית" נמצא בתפוסה מלאה ונדרש להתמודד עם "בעיה" של עודף ביקוש מצד הורים ורשימת המתנה. "בזכות האמונה של ראש העיר, רונן פלוט וחבר המועצה, מנחם גנדל, בקהילה הדתית-ציונית ובמשפחות המסורתיות זכה, הגן להיפתח בתפוסה מלאה", סיפרה רחל סיאני, חברת צוות ועדת החינוך של הגרעין התורני–ציוני בנוף הגליל.

המהפך שעבר הגן ניכר גם בחזות החיצונית שלו שעברה שיפוץ מקיף על ידי העירייה. "לרווחת ילדי הגן הותקנה חצר חדשה כוללת הצללה, מתקני משחקים ודשא סינטטי בטיחותי וכעת הילדים גם יכולים לצאת ולשחק בחצר בבטחה", אמרה רחל סיאני.