ברוכים הבאים

ראש עיריית נוף הגליל, רונן פלוט, קיבל השבוע את פניהם של 30 עולים חדשים שהגיעו לעיר בשבועות האחרונים

המפגש התקיים ביום שני השבוע באולם הישיבות של העירייה בהשתתפות מנהלת האגף לשילוב קהילתי פאולה לאם חיים, מנהלת מחלקת הקליטה סבטלנה יעקובוביץ' והממונה על ליווי העולים בתקופת התאקלמותם בעיר, מרט אלפרוביץ'. "המפגש נועד להכיר לעולים החדשים באופן אישי את מערך השירותים שהעירייה מספקת להם במסגרת האגף לשילוב קהילתי, וכן לאפשר לכל אחד מהם להיפגש באופן אישי עם ראש העיר ולקבל ממנו סקירה מקיפה על העיר" סיפרה מנהלת האגף, פאולה לאם חיים.

ראש העיר פלוט סיפר לעולים את העיר המתחדשת ועל מגוון הפרויקטים שמתבצעים בה. הוא סקר בפניהם את אפשרויות הדיור והתעסוקה בעיר. העולים הגיעו ממדינות רוסיה, אוקראינה, בלרוס וקזחסטאן .יו"ר וועדת הקליטה בעירייה, ברכה ברוב, אמרה כי מגמת העלייה בהיקף העולים שמגיעים לעיר מאפיינת גם את שנת  2019: "עיריית נוף הגליל מציעה לעולים מעטפת קליטה הכוללת סל שירותים מקיף לטובת התאקלמות מהירה כולל ליווי אישי וסיוע במציאת מקומות עבודה בעיר" אמרה ברוב וציינה כי תהליך קליטת העולים לא מסתיים רק בקליטת העולים אלא רק מתחיל, "העירייה ממשיכה ללוות את העולים ודואגת להשתלבותם המלאה בכל התחומים".