נוף הגליל נרתמת להתמודדות עם משבר האקלים העולמי

עיריית נוף הגליל לוקחת חלק בתכנית Clima-med של האיחוד האירופי במטרה להכין את תחומי הרשות להתמודדות עם משבר האקלים

במסגרת התכניות יוכשרו מובילים עירוניים של מיזם Clima-Med מטעם נוף הגליל ויגובשו תכניות עבודה רוחביות בנושאים עירוניים הקשורים לשמירה על האקלים ואיכות הסביבה כמו : שימוש באנרגיה בתבונה, צמצום פליטות מתחבורה ומשריפת דלקים, הפחתת פסולת, שימור משאבי האנרגיה והמים, צמצום תנועת רכבים בשטח הישוב ועידוד שימוש בתחבורה ציבורית ועוד. "המטרה מתמקדת בהיערכות נכונה של הרשות  להתמודדות עם שינויי האקלים מתוך הכרה והבנה בצורך וחשיבותו הקיומית" אומרת תניא מקרוב מנהלת האגף לאיכות הסביבה בעירייה ומציינת כי במהלך ההכשרה יעברו המשתתפים תהליך משמעותי הכולל תכנים חדשים, דוגמאות מהארץ ומהעולם, ובמסגרתו יגדירו תהליך עירוני ארוך טווח. "התוצר העיקרי -Sustainable Energy Access and Climate Action Plan (SEACAP), הוא הפקת תוכנית עבודה רב שנתית לרשות המקומית המאגדת את כל הפעילות שבוצעה ומתוכננת להתבצע במחלקות השונות של הרשות למסמך אחד העוסק בצמצום צריכת משאבים (מים, חשמל, דלקים), טיפול מתקדם והפרדת פסולת, שיפור החוסן ובריאות התושבים, התייעלות אנרגטית, תכניות העלאת מודעות ובניית מנגנוני הסתגלות להתמודדות עם שינויי האקלים. התכנית תיבנה בשלבים במהלך ההכשרה, על פי תבניות ושיטות המקובלות בפרויקטים של האיחוד האירופי."

בסיום ההכשרה, תהיה לעיריית נוף הגליל  תכנית עבודה המתחשבת בסביבה, SEACAP - מחזקת עסקים מקומיים, מגבירה את השימוש באנרגיות מתחדשות, משפרת את בריאות התושבים והחוסן העירוני.  תכנית העבודה תקדם כל רשות לקראת יישום הצעדים הבאים בהתאם ליעדים עליהם התחייבה. התכנית נידונה לאחרונה בוועדה לאיכות הסביבה של העירייה וזכתה לברכתה. יו"ר הוועדה חבר המועצה רו"ח חביב עודה אמר כי הוועדה מברכת על הצטרפותה של עיריית נוף הגליל לתכנית Clima-med: "מדובר במיזם חשוב מאין כמוהו שנועד להדריך ולהוביל את הרשות בפיתוח ובניית תוכנית אב עירונית להתמודדות עם משבר האקלים, הגברת החוסן העירוני, התייעלות אנרגטית והפחתת פליטות חממה, ייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת והעלאת ידע ומודעות אצל התושבים. "אמר יו"ר הוועדה וציין כי השלב הבא יהיה הכנת תוכנית אב עירונית והצטרפות  לאמנת סביבה בינלאומית של ראשי ערים מכל רחבי העולם.