נחנך ג'ימבורי עירוני ראשון בנוף הגליל

הוקם על שטח של 150 מ"ר במבנה מתנ"ס "גרין", בסיוע המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל

בטקס חגיגי שהתקיים ביום שני השבוע באווירת חג החנוכה, עיריית נוף הגליל חנכה את מתחם הג'ימבורי העירוני הראשון לרווחת ילדי העיר.  הפרויקט יצא לדרך בחג סוכות האחרון בהובלת גזבר העירייה, עדי מלכה, לאחר שהעירייה התבשרה על הכללתה במיזם הקמת משחקיות לילדים שמוביל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ב-50 יישובים.

המשחקייה שהוקמה בנוף הגליל תשמש את ילדי העיר החל מהגיל הרך ועד לגיל בית ספר היסודי בהפעלת מרכז התרבות "גרין" בהנהלתה של דורה אוזן. המתחם כולל מתקני טיפוס, ג'ימבורי, בריכות כדורים ומגלשות בהתאמה לתקני הבטיחות והנחיות הפעלה בפיקוח. "המשחקייה תיתן מענה לילדי העיר ולהורים שנאלצו עד עכשיו לצאת מהעיר על מנת לבלות בג'ימבורי", אמר ראש העיר, רונן פלוט וציין כי העלות תהיה מסובסדת  על סך 10 שקלים בלבד.  גזבר העירייה, עדי מלכה, שמוביל את הפרויקט, אמר כי העירייה עשתה מאמצים גדולים על מנת שהמתקן ישמש את ילדי העיר כבר בעונת החורף הנוכחית, וציין כי עלות כניסה למתקן מסוג זה בשוק הפרטי נאמדת בכ-30 שקלים לילד, מה שמביא את עלויות הבילוי למשפחה למאות שקלים.

ראש העיר פלוט ציין את הסיוע הרב של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל בהוצאה לפועל של רשימה ארוכה של פרויקטים לרווחת התושבים, ביניהם: הקמת גינת משחקים בפארק דליה, אולם קולנוע שני בברקוביץ', שיפוץ בית הכנסת המרכזי וחידוש אולמות ספורט בבתי הספר "בגין", "ארבל" ו"כסולות" בהיקף של כ-3 מיליון שקלים.