מסלול יזמות טכנולוגית לצעירי נוף הגליל

משרד הכלכלה פותח בנוף הגליל אקסלרטור (מאיץ) אשר יספק ליזמים החדשים מעטפת מקצועית ותומכת משלב גיבוש הרעיון ועד לגיוס הכסף הראשון

משרד הכלכלה פותח בנוף הגליל אקסלרטור (מאיץ) אשר יספק ליזמים החדשים מעטפת מקצועית ותומכת. מטרת התוכנית היא האצת רעיונות ויזמות משלב גיבוש הרעיון ועד לגיוס הכסף הראשון, וזאת בליווי מקצועי ליזמים שמקבלים כלים ניהוליים, גיבוש תוכנית עבודה וניתוח שוק, הבנת המשמעות של קניין רוחני ושיווק ואבני דרך לתוכנית עסקית כוללת. "האקסלרטור מציע מעטפת מקצועית תומכת, ליווי והכוונה בהקמת המיזם וקידומו אל עבר שוק המטרה, תוך סיוע באיתור לקוחות, שיתופי פעולה וגיוס השקעה", הסביר רן קויתי, מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה, שציין כי המיזם כולל: מתחם עבודה – HUB - מקום ישיבה בחלל עבודה משותף הכולל חדרי ישיבות וסביבת עבודה מותאמת לסטארטאפים במידת האפשר, הכשרה יזמית ומיומנויות עסקיות, הרצאות ותכנים מקצועיים בנושאי יזמות טכנולוגית,  ליווי מנטורים מקצועיים בעלי ידע בתחום הטכנולוגי של כל מיזם ובעלי ניסיון בהקמה או בניהול סטרטאפים או חברות הייטק, סדנאות מעשיות, מפגשים עם לקוחות פוטנציאלים ודמו- דיי - מפגש מסכם במסגרתו יוכלו המשתתפים להציג את מיזמיהם בפני אנשי תעשייה, חברות הייטק, משקיעים, קרנות הון ובעלי עניין.

יצוין כי בין הסטארטאפים שסיימו את המחזור הראשון של תוכנית האקסלרטור של מעוף-טק קריית שמונה, הינה חברת NutriLess שגייסה  השקעה ראשונית של מיליון שקלים. החברה פיתחה תהליך ייחודי המאפשר להפוך פסולת רעילה הנותרת בתהליך ייצור יין, למקור מזון עשיר בחלבונים מלאים, סיבים תזונתיים, עשיר במגוון חומצות אמינו חיוניות ומינרלים.

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, אמר: "התוכנית הייחודית של הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים היא בשורה של ממש שמעניק משרד הכלכלה והתעשייה ליזמים בנוף הגליל. מדובר בכלי נוסף שנועד לתמרץ סטארטפים בתחילת הדרך, בעיקר באזורי הפריפריה, ולתת להם את הכלים המקצועיים והליווי הנדרש לממש את הפוטנציאל ולהצליח. לצד קורסי היזמות בפריפריה, אנו פועלים בכלים נוספים לרבות הקמת חממות טכנולוגיות שיהוו בסיס לקידום החדשנות ולבניית אקוסיסטם יזמי טכנולוגי, שהם המפתח להמשך שגשוגה של הכלכלה הישראלית".

ראש עיריית נוף הגליל, רונן פלוט, אמר כי המיזם הינו חלק מפעילות עירונית רחבת היקף בדרך להפיכתה של נוף הגליל לעיר חכמה שמציעה לתושביה תעסוקת הייטק מתקדמת לצד חינוך טכנולוגי ברמה הגבוהה ביותר והיצע רחב של הזדמנויות לפיתוח ותמרוץ סטאראפיסטים צעירים שעד עכשיו נאלצו לצאת מהעיר על מנת לממש את חלומם. כעת, הודות למסלול החדש, יכולים לעשות זאת קרוב לבית בעלות סמלית.