לא עוצרים בעלייה

נתוני 2019 של משרד העלייה והקליטה מצביעים על גידול משמעותי במספר העולים שהגיעו לנוף הגליל

מנתוני משרד העלייה והקליטה, נקלטו בשנת 2019 בנוף הגליל 368 עולים חדשים לעומת 279 בשנה הקודמת. נתון זה מצביע על גידול משמעותי והמשך מגמת העלייה שמאפיינת את העיר בשנים האחרונות.

ראש העיר, רונן פלוט, הצהיר השבוע כי בכוונתו להמשיך ולחזק מגמה זו גם בשנה הקרובה 2020. פלוט הציב יעד שיביא לגידול נוסף בגרף העלייה באמצעות פעולות ממוקדות של הרשות בשיתוף ובסיוע משרד העלייה והקליטה.

בתוך כך התקיימה בשבוע שעבר ישיבת עבודה עם נציגי משרד העלייה והקליטה: מנהלת מחוז הצפון דלי אלי, מנכ"ל "אופק ישראלי" שמעון כהן, מנהל אגף פרויקטים ושותפויות יגאל שאלתיאל ומנהלת מרחב נוף הגליל והעמקים נירה זילברמן. מטעם העירייה השתתפו: ראש העיר רונן פלוט, ממלא מקומו אלכס גדלקין, חברת מועצת העיר ויו"ר ועדת הקליטה ברכה ברוב, מנכ"לית העירייה חוה בכר, מנהלת האגף לשילוב קהילתי פאולה לאם-חיים ומנהלת מחלקת הקליטה סבטלנה יעקובוביץ'.

ראש העיר פלוט הדגיש בפתח הישיבה את חשיבות חיזוק העלייה לעיר באמצעות שורה של פעולות יזומות, בעיקר בתחום התעסוקה. "יש היצע גדול של מקומות תעסוקה בעיר שיכולים להיות אטרקטיביים עבור עולים חדשים", אמר פלוט וציין כי נוף הגליל הוכיחה בכל שנותיה את הצלחתה בקליטת עלייה מכל קצות תבל ובעיקר ממדינות רוסיה וחבר העמים.