משלבים כוחות

ראש עיריית נוף הגליל, רונן פלוט, נפגש השבוע עם המפקד החדש של תחנת כיבוי אש אזורית נצרת, טפסר משנה מיקי כהן. על הפרק: חיזוק והעמקת שיתוף הפעולה עם הרשות

בלשכתו של ראש העיר נוף הגליל, רונן פלוט, התקיימה ביום שני השבוע פגישת היכרות עם המפקד החדש של תחנת כיבוי אש אזורית נצרת, טפסר משנה מיקי כהן. כהן, שהחליף את עמוס סבג שפרש לגמלאות, הגיע יחד עם מפקד תחנת כיבוי אש בנוף הגליל, רש"ף ג'ק מונטיצ'לו. מטעם העירייה השתתפו במפגש מ"מ ראש העיר אלכס גדלקין, סגן ראש העיר אלכס גופמן, מנכ"לית העירייה חוה בכר וקב"ט העירייה ארז אטיאס.

ראש העיר פלוט סקר בקצרה את הנעשה בעיר וציין כי בקיץ האחרון אירעו מספר שריפות בשטחים ירוקים הסמוכים לשכונות מגורים, מרביתן כתוצאה מרשלנות. "אין לנו דרך לטפל באזרח שמשאיר מנגל דלוק באמצע היער, אבל יש לנו אפשרות למזער את הסיכוי להתפשטות של שריפה לבתי מגורים באמצעות יצירת אזורי חיץ בשכונות", אמר פלוט, וביקש ממפקד האזור להעביר לעירייה מיפוי השטחים המועדים לפורענות על מנת שניתן יהיה לייצר אזורי חיץ עוד לפני הקיץ. "אנו נבצע את המיפוי עם קצין היערות המחוזי ונעביר לכם אותו, חשוב מאוד להשקיע בפעולות מניעה. אני לא רוצה להגיע למצב שאם תהיה שריפה נתעסק עם האש ולא עם הבתים".

טפסר משנה כהן הציג בפני ראש העיר פלוט את מיזם התקנת גלאי עשן בבתים של קשישים תושבי העיר. ראש העיר פלוט אמר כי העירייה תשקול בחיוב רכישה של גלאים לטובת אספקתם לבתים של קשישים. "לוחמי האש יתקינו את הגלאים בבתי הקשישים בהתנדבות", אמר טפסר משנה כהן וציין כי הגלאי הינו מציל חיים.

ראש העיר פלוט ביקש להודות ללוחמי האש על פעילותם לאורך כל ימות השנה וציין לשבח את מקצועיות הלוחמים בתחנה המקומית והיותם חלק בלתי נפרד מהקהילה. "תחנת כיבוי האש לוקחת חלק פעיל במטה החירום העירוני, נציג מטעמה נמצא בכל ישיבות של הצוות. לוחמי האש בפיקודו של ג'ק מונטצ'לו זמינים לכל תרחיש ולא פעם מסכנים את עצמם ובגילוי אומץ רב נלחמים באש ומצילים חיים", אמר פלוט.