פיילוט הפחים המוטמנים בנוף הגליל יוצא לדרך

החל מיום ראשון הקרוב, עשרות פחים מוטמנים, יחליפו חלק גדול מ"הצפרדעים" הירוקים בשכונה הדרומית

תושבי השכונה הדרומית הוותיקה בנוף הגליל, יהיו הראשונים שייהנו מקפיצת המדרגה באיכות החיים כתוצאה מהפעלת פיילוט הפחים המוטמנים. בהמשך, באופן הדרגתי ובהתאם למשוב, הפרויקט יכנס גם לשכונות נוספות.

בעירייה מסבירים כי הפחים החדשים שהותקנו בחודשים האחרונים מחוברים לחיישן שמתריע און-ליין על כמות האשפה בתוך המכל ומועד מומלץ לפינוי. "מדובר במהלך נוסף לשיפור איכות החיים והניקיון הציבורי בשכונות", נמסר מהעירייה, וצוין כי פינוי האשפה בפחים  החדשים יחל ביום ראשון הקרוב, 12 בינואר 2020. "החל מיום זה, תושבי השכונה הדרומית בנוף הגליל לא יצטרכו יותר להשליך את הפסולת הביתית למכולות האשפה הישנות, שהיוו פעמים רבות מפגע סביבתי צורם לעין.

את מקומן של "הצפרדעים" יחליפו פחים חכמים, וזאת כחלק ממהפכת הניקיון וחזון "העיר הירוקה" שמוביל ראש העיר, רונן פלוט.

גזבר העירייה, עדי מלכה, שמוביל את הפרויקט, מסר כי הפעימה הראשונה כוללת כ-100 פחים מוטמנים ובמקביל להפעלתם העירייה יצאה בקמפיין הסברה. "הצלחת המיזם תלויה במודעות התושבים ובשיתוף הפעולה שלהם", אמר מלכה, וציין כי המתקן שנבחר לנוף הגליל הוא ה"רולס רויס" של הפחים המוטמנים. "נגיש, נשלף בקלות, ידידותי לסביבה, אקולוגי, חכם ונוח לפינוי".

מנהל אגף שפ"ע, יניב חרוש, הבהיר כי הפחים המוטמנים מיועדים להשלכת אשפה ביתית בלבד ולא לפסולת גזם וגרוטאות אותם יש להניח באזור המיועד לכך בימי הפינוי. "אנו מבקשים מהתושבים להימנע מקנסות מיותרים בגובה של 730 שקלים", אמר חרוש.

ראש העיר, רונן פלוט, אמר כי הפרויקט מהווה נדבך נוסף במהפכת ניקיון העיר וכי ביצועו יוצא לדרך בהתאם לתוכנית בתחילת שנת 2020. "הפחים טמוני הקרקע הם מרכיב נוסף בפאזל היפה של העיר המתחדשת ללא היכר", אמר פלוט.