תחנות האכלה לחתולים יוצבו ברחבי נוף הגליל

העירייה מציבה את התחנות על מנת לשים סוף למפגע התברואתי שנגרם כתוצאה מהאכלת חתולי רחוב בשכונות

נוף הגליל אוהבת בעלי חיים. רבים מתושבי העיר נוהגים להסתובב עם שקיות שאריות אוכל ולהניח אותן בקרבת הבתים לטובת חתולי הרחוב. כוונתם של התושבים טובה, אבל התוצאה לא עולה בקנה אחד עם התנאים התברואתיים ולא פעם גורמת למטרד תברואתי. "האכלת חתולי הרחוב במקום לא מסודר היא מפגע תברואתי ומטרד לשכנים שלא אוהבים את חבורות החתולים שמתגודדים בסמיכות לבתיהם." הסביר הווטרינר העירוני ד"ר עיסאם בריק לדבריו תושבים רבים חובבי חתולים מאכילים את חתולי הרחוב באופן מזדמן או קבוע. "על פניו זוהי תופעת מבורכת המעידה על חמלה וסובלנות כלפי בעלי החיים אבל המציאות מלמדת על צורך בהסדרה באופן שמצד אחד יגלה רגישות למצוקת החתולים ומצד שני לא יהווה מטרד לשכנים" ביוזמת ראש העיר החליטה העירייה לרכוש תחנות ציבוריות להאכלת חתולי רחוב. התחנות יוצבו בשלב הראשון בשכונות שלום ובן גוריון שם מתבצע פיילוט הפחים המוטמנים. התחנות יהיו מוגנות מפני שמש וגשם. הן יאפשרו למאכילי החתולים להניח את המזון והמים במקום מוסדר, יבש ובטוח.

"עם הזמן החתולים ידעו היכן טמונה ארוחת הצהרים הבאה ויגיעו לתחנות וגם עובדי התברואה ידעו בדיוק היכן הם צריכים לפנות את שיירי המזון." הסביר ד"ר בריק. ראש העיר פלוט ציין כי התחנות מצטרפות לעשייה הרבה שנעשית כיום לטובת בעלי החיים בעיר כמו שיפוץ הכלביים העירונית, הקמת פארקים לכלבים ומבצע רחב היקף לסירוס ועיקור חתולי רחוב.