הפנים החדשות של מרכז רסקו

עיריית נוף הגליל מבצעת בימים אלה תוכנית רחבת היקף לשיפור יסודי של חזות רחוב עצמון בואכה מרכז רסקו

עצי פרי הדר, עמודי תאורה דקורטיביים, ספסלים מעוצבים בסגנון עתיק, גינת פנאי ומזרקת ג'טים ססגונית – זהו חלק קטן מתוכנית רחבת היקף שמתבצעת בימים אלה ברחוב עצמון בואה מרכז
רסקו – מתחם ששימש בשנות ה-60 וה-70 כמרכז של העיר והיה שוקק חיים.

עיריית נוף הגליל, במסגרת תוכנית ההתחדשות העירונית, שמה לעצמה מטרה להחזיר עטרה ליושנה ולהשקיע בשכונות הוותיקות של העיר. השכונה הדרומית, למשל, עברה בשנים האחרונות חידוש מסיבי של כבישים, תשתיות וגינות ציבוריות ובימים אלה מתבצע בה פיילוט הפחים המוטמנים החדשים. גם השכונה הצפונית, בה שוכנים רחוב עצמון ומרכז רסקו, עוברת טיפול מקיף במסגרתו שופץ בית הכנסת המרכזי, הוסדרו תשתיות חדשות  ועוצבו מחדש שטחים ציבוריים וכיכרות.

במסגרת התוכנית שופץ מתחם המרכז המסחרי: גג האזבסט הישן הוחלף בחדש, הותקנו אריחים חדשים והוחלפה צנרת הביוב הישנה. השלב השני של הפרויקט כלל הסדרת חניון ושיפוץ מגדל המים שמהווה את אחד מסמליה ההיסטוריים של העיר. מדרגות המגדל הוחלפו בחדשות, המבנה נצבע באפור הייטקיסטי, תאורה צבעונית הותקנה בכל פינותיו ומסביב הוקמה גינה מוזיקלית עם דשא סינתטי, כלי נגינה וספסלים. במקביל, הוקם לפני כשנתיים בית קק"ל למצוינות במבנה ישן ששימש כבית העולה ושופץ מן היסוד בסיוע קק"ל. בנוסף הוקם שביל הליכה בחורשה הטבעית  הסמוכה לבית קק"ל, הותקנו ספסלים ומזרקת ג'טים מוארת ואטרקטיבית.

השלב הרביעי של הפרויקט החל לפני כחצי שנה ובמסגרתו משופצים בימים אלה שני בנייני מגורים ישנים: בלוק 99 ובניין המגורים בלב המרכז. הפרויקט מתבצע בשיתוף משרד השיכון והאגודה לתרבות הדיור וכולל גם שיפוץ חזות שדרת החנויות שבקומה התחתונה של המרכז. השלב האחרון של הפרויקט מתבצע בימים אלה וכולל עיצוב רחוב הולנדי כולל שתילת עצי פרי הדר, ספסלים מעוצבים בסגנון עתיק ועמודי תאורה דקורטיביים חדת ואטרקטיבית לעין.

"מרכז רסקו ורחוב עצמון יהיו רחובות יפים ומושקעים בנוף הגליל", אמר ראש העיר, רונן פלוט, "כל הרחוב הזה יהיה מואר, שמח, צבעוני ושוקק חיים לרווחת ולהנאת תושבי העיר".