"רני צים" מתכננת להשקיע עשרות מיליוני שקלים בשיפוץ מתחם  "פאוור סנטר" בנוף הגליל

המתחם שנרכש לפני כחודש ב-100 מיליון שקלים, יהפוך למרכז מודרני המשלב בילוי ומסחר

חודש לאחר רכישת הענק של חברת "רני צים" בנוף הגליל, נציגי הנהלת החברה הגיעו השבוע לפגישת היכרות ראשונה עם ראש העיר, רונן פלוט. הישיבה התקיימה בהשתתפות ממלא מקום ראש העיר אלכס גדלקין המשמש בתפקיד יו"ר הועדה המקומית לתכנון ובנייה, היועמ"ש אולגה גורדון ונציגי מינהל ההנדסה בעירייה.

ראש העיר פלוט ברך על רכישת המתחם שעמד במשך שנים רבות כאבן שאין לה הופכין וסבל מהזנחה קשה. "'פאוור סנטר' נמצא במקום אסטרטגי מצוין בעיר וללא ספק יכול להיות מרכז אטרקטיבי ומבוקש. אני סומך עליכם שתשקיעו במבנה, תשדרגו אותו ותהפכו אותו ממקום מוזנח למקום מודרני ומזמין כראוי ל-2020", אמר פלוט ושאל את נציגי הנהלת החברה מהו הייעוד שהם מתכננים למתחם הענק החולש על שטח של 36 אלף מ"ר באזור התעשייה הצפוני.

נציגי הנהלת החברה אמרו כי בשלב זה לא ברור עדיין הייעוד הסופי, אולם ברמת העיקרון התכנון ישלב בילוי, מסחר ועסקים. "אנחנו מתכוונים למנות בקרוב מנהל למתחם ובהמשך להשקיע עשרות מילוני שקלים על שיפוץ המתחם והתאמתו לרמה הגבוהה של נכסי החברה".

יצוין כי מבנה "פאוור סנטר" היה בעבר הרחוק בבעלות חברת "מבני תעשייה". המתחם סובל בעשור האחרון מהזנחה קשה ורכישתו כעת בסכום של 100 מיליון שקלים מהווה הוכחה נוספת לחוזקה הכלכלי של נוף הגליל ולשינוי העצום המתחולל בה. "במשך למעלה מעשר שנים לא הצליחו למכור את השטח הזה ולא במקרה הוא נמכר עכשיו כשהעיר נמצאת בצמיחה כלכלית חסרת תקדים", נמסר מהעירייה. גם נציגי הנהלת החברה אמרו בישיבה כי העירייה והעומד בראשה מהווים מרכיב חשוב בעסקה. "לפני שביצענו את העסקה והוצאנו 100 מיליון שקלים בדקנו לעומק את מצבה של העירייה והעיר. רק אחרי שווידאנו שהעירייה מתנהלת באופן תקין ולעיר יש חוסן כלכלי - החלטנו להיכנס להשקעה ולהיות חלק מהמיזמים הכלכליים הגדולים שמתבצעים בעיר", אמרו.