תלמידי כיתות ד' בנוף הגליל ציינו את יום השיא בתוכנית "היישוב שלי"

התלמידים ביקרו בגלריית העירייה, השתתפו בתחנות הפעלה ונפגשו עם ראש העיר, רונן פלוט

נושא היישוב שלי נלמד בכיתות ד' בכל בתי הספר היסודיים בנוף הגליל, במסגרתו לומדים התלמידים על העיר בה הם מתגוררים ומכירים מקרוב את ההיסטוריה שלה ומאפייניה, הן בהיבט הפיזי-גיאוגרפי והן בהיבט האנושי חברתי.

ביום שני 27/1/20 צוין יום השיא של התוכנית בפעילות מיוחדת שהתקיימה בעירייה. המחזור הראשון של בתי הספר "כסולות", "גולן", "כרמל", "בגין" ו"עצמון", הגיע לביקור לימודי וחווייתי בעירייה. מנהלת מחלקת בתי הספר, בלוריה לאופר, ארגנה לתלמידים פעילות  בחמש תחנות: גלריית העיר, חדר התצפית, מפגש עם מנהלת מחלקת הקליטה סבטלנה יעקובוביץ' שבעצמה הייתה פעם עולה חדשה, בניית כרטיס ביקור של העיר והיכרות עם כלל בתי הספר הפועלים בעיר. שני תושבים וותיקים, אריה ציליק ויורם קוקוי, שמלווים את התכנית בהתנדבות סיפרו לתלמידים על התחנות החשובות בחייה וענו על שאלות: "אריה ויורם הם אנציקלופדיה מהלכת בנוף הגליל, לכל אחד מהם יש אוצר בלום של ידע  והעובדה שהם תמיד מוכנים לתרום ממנו על מנת להעשיר את עולמם של ילדי העיר, ראויה לציון ולהערכה רבה" אמר ראש העיר פלוט.

מנהלת מחלקת בתי הספר בלוריה לאופר סיפרה כי השנה ניתן דגש על נושא קליטת העלייה והיותה של נוף הגליל עיר קולטת עלייה אשר למעלה ממחצית מתושביה הם עולים ותיקים  וחדשים. אחד הרגעים המרגשים בביקור התלמידים היה המפגש עם ראש העיר, רונן פלוט וראיון שנערך עמו על ידי קבוצה של כתבים צעירים מקרב התלמידים.

ראש העיר פלוט פינה את יומנו לטובת המפגש ובמשך שעה ארוכה ישב עם התלמידים וסיפר להם על הדברים הטובים שקורים בעיר והתוכניות לעתיד. "אתם בוודאי רואים את השינוי העצום שמתחולל בעיר, הבנייה וההשקעה האדירה בחזות העיר ובפרויקטים הרבים שמתבצעים בה ובתוכם, פארק עירוני מדהים ביופיו בו תוכלו לבלות את שעות הפנאי וליהנות ממגוון  גדול של אטרקציות", אמר ראש העיר פלוט והוסיף: "כל מה שאנחנו בונים הוא בשבילכם. אתם העתיד של העיר הזאת ואין לי ספק שבבוא העת תיקחו את המושכות ותובילו אותה קדימה, ואולי אחד מכם יהיה ראש העיר".