שמחים לארח

סגל הפיקוד הבכיר של שירות בתי הסוהר, בראשות מ"מ נציב השב"ס אשר וקנין, הגיע השבוע במיוחד לעיריית נוף הגליל כדי ללמוד על הצלחת המיתוג ושינוי שם העיר

כל צמרת הפיקוד של שירות בתי הסוהר - מפקדי המחוזות, היועצת המשפטית, ראשי מנהלים, המבקר, הדובר והאיש שעומד בראש הפירמידה, מ"מ נציב השב"ס גונדר אשר וקנין, הגיעה ביום שני השבוע לעיריית נוף הגליל, במיוחד כדי ללמוד מקרוב על תהליך המיתוג שעוברת העיר בהובלת ראש העיר, רונן פלוט.

המפגש התקיים באולם הישיבות של העירייה בהשתתפות ראש העיר רונן פלוט ומ"מ נציב השב"ס אשר וקנין, במסגרת תוכנית פיקוד ומנהיגות של הסגל הבכיר בשב"ס. "באנו ללמוד על האסטרטגיה שהובילה שינוי, על הרציונל שעומד מאחורי המיתוג וההחלטה הדרמטית על שינוי שם העיר", הסבירה נציגת אגף ההדרכה בשב"ס שארגנה את הביקור.

החלק המרכזי של הביקור כלל הרצאה של ראש העיר, רונן פלוט, בנושא התהליך, האסטרטגיה והפילוסופיה שעומדת מאחורי מיתוג העיר באופן ייחודי שלא היה כמוהו בשום עיר בישראל. "אין עוד עיר שעשתה את המהלך שעשינו בנוף הגליל. זה לא היה פשוט, אבל הייתה תמימות דעים שזאת הדרך היחידה לבדל את העיר ולהעניק לה זהות משלה ואופק לעתיד", אמר ראש העיר.

פלוט, שמוביל את תהליך מיתוג העיר, סיפר כי כל ראשי הערים שקדמו לו ניסו להניע מהלך לשינוי שם העיר. "ההחלטה נפלה לאחר שהוזמנתי להרצות בפני בוגרי מכינות קדם צבאיות מכל רחבי הארץ ובסיום ההרצאה הופתעתי לראות את המבטים האדישים שלהם. איש מבין היושבים בקהל לא שאל או התעניין בעיר שהצגתי במשך למעלה משעה. כשסיימתי את ההרצאה, ליד דוכן הקפה, פניתי לאחד מהם ושאלתי איך זה שאף אחד לא הגיב לדבריי. הבחור הסביר בכנות מוחלטת שאין להניח שבקרב בוגרי מכינות קדם צבאיות יהיה עניין במגורים בעיר הערבית נצרת. שאלתי מדוע נצרת, הרי אני מדבר על נצרת עילית והתשובה הייתה: מה ההבדל? זאת לא אותה עיר? באותו רגע הבנתי שלא משנה כמה נסביר וכמה מאמצים נשקיע בניסיון לתקן את כל המתבלבלים בין שתי הערים, לעולם זה לא יקרה ואין מנוס אלא להעניק לעיר שם משלה, שיבטא את הזהות שלה ויבדיל אותה מהעיר השכנה נצרת".

פלוט הסביר על הקשיים שהיו בדרך, על ההתעקשות להביא את הסוגיה להכרעת התושבים במשאל עם ורתימת משרד הפנים לקחת חלק במימון ההוצאות הכרוכות בתהליך עדכון השם החדש. צמרת השב"ס האזינה בקשב רב להרצאה ובסיומה התקיים דיון קצר של שאלות ותשובות. "שמענו הרבה ראשי ערים שמדברים על העיר שלהם, אבל מעולם לא נתקלנו בראש עיר חדור אהבה, מוטיבציה ויכולות כמוך", אמרו הקצינים לראש העיר פלוט, והרעיפו שבחים על ההרצאה המאלפת והאירוח החם.

ראש העיר פלוט ניצל את ההזדמנות כדי להודות לאנשי השב"ס שעושים את מלאכתם במסירות אין קץ למען הקהילה והמדינה.