יוצאים לדרך

ראש מטה כוח אדם בצה"ל, תא"ל מישל ינקו, העניק השבוע את ברכת הדרך לתוכנית לימודי העתודה במכללה הטכנולוגית בנוף הגליל

בלשכתו של ראש העיר נוף הגליל, רונן פלוט, התקיימה ביום שני השבוע ישיבה מיוחדת בנושא שהוצב בראש סדרי העדיפויות של העירייה בתחום החינוך - חיזוק המצוינות הטכנולוגית בקרב תלמידי התיכון בעיר במסגרת היצע לימודים גבוהים בכיתות י"ג ו-י"ד במסלול הנדסאים. התוכנית נועדה לחזק הכשרה מקצועית טכנולוגית של תלמידים בשיתוף מפעלי תעשייה בעיר והעצמת לימודי עתודה במסלול י"ג ו-י"ד בשיתוף צה"ל.

הישיבה התקיימה בהשתתפות רמ"ט אכ"א, תא"ל מישל ינקו, שהגיע במיוחד על מנת לשמוע מקרוב על התוכנית שגובשה על ידי סא"ל שלום נוח, ראש תחום לימודים קדם צבאיים בחיל הטכנולוגיה והחימוש, בשיתוף מנכ"לית העירייה חוה בכר, הבעלים של מפעל R.H אלקטרוניקה יעקב רוזנברג, מנכ"לית מכללת נוף הגליל תרצה ריבק וראש מינהל חינוך וקהילה ד"ר עינבל וינברג.

ראש העיר, רונן פלוט, דיבר על רצונו לחזק את שיתוף הפעולה של הרשות עם צה"ל בתחום לימודי העתודה וההכשרה המקצועית עבור תלמידי העיר. תא"ל ינקו בירך על המיזם החדש והבהיר כי צה"ל יהיה שותף מלא ופעיל להצלחתו. מנכ"לית המכללה, תרצה ריבק, מסרה כי התוכנית הנקראת ”מרום טכנולוגי" פותחת צוהר משמעותי לאוהבי הטכנולוגיה ומיועדת לתלמידי י”ב בעלי יכולות לימודיות גבוהות וזכאות לבגרות. "יחד עם צה”ל בנינו תוכנית לתלפיות, המאפשרת נגישות עם הטכנולוגיות המתקדמות ביותר. במהלך השירות הצבאי יתקיים שילוב של עבודה בת חודש ימים בתעשייה האזרחית, לצורך התמחות והתמקצעות, קשירת קשרים עם התעשייה, הסבירה ריבק, וציינה כי לבוגרי י”ג-י”ד שיעשו פרויקט גמר בצבא, תסלל הדרך להמשיך במקצוע זה גם במסלול שירותו הצבאי.