יותר קרבי, יותר משמעותי

בעיריית נוף הגליל התקיים השבוע דיון ממוקד בדרכים להעלאת נתוני הגיוס לשירות משמעותי וקרבי בצה"ל

דיון ממוקד בדרכים להעלאת נתוני הגיוס לשירות משמעותי וקרבי בצה"ל התקיים ביום שלישי השבוע בעיריית נוף הגליל בהשתתפות קצינים בכירים בצה"ל ובמשרד הביטחון במטרה להגדיל את שיעור המתגייסים לשירות משמעותי וקרבי בקרב תושבי העיר באמצעות שורה של פעולות יזומות בשיתוף העירייה.

תא"ל אמיר ודמני, ראש חטיבת תכנון כוח אדם בצה"ל, הציג את תוכנית "המודל הרשותי" שצה"ל מקדם ב-26 יישובים ברחבי הארץ. התוכנית כוללת שורה של פעולות יזומות לחיזוק ההכנה לצה"ל החל מכיתה ט' ועד לשלב הגיוס בסיום כיתה יב' והיא כוללת: הרחבת פעילות גדנ"ע, פאנלים של לוחמים שיגיעו לבתי הספר התיכוניים, כנסים להורים, מורשת קרב והכנה לחינוך טכנולוגי תוך עידוד תלמידים מצטיינים לשירות במסגרת תכנית "עתידים".

מנכ"לית העירייה, חוה בכר, שהובילה את הדיון מטעם העירייה, אמרה כי הרשות נכונה להקצות את כל המשאבים הנדרשים לביצוע התוכנית מטעמה תוך שיתוף פעולה מלא עם צה"ל. בכר ציינה כי בקרב בוגרי התיכוניים בעיר נתוני הגיוס הינם גבוהים מן הממוצע הארצי, ועם זאת הרשות הציבה לעצמה כיעד לשפר ולהגדיל את הנתונים, בדגש על שירותי משמעותי ותפקידי קצונה.

בישיבה סוכם על הפעלת תוכנית ממוקדת בתחום ההכנה לצה"ל בשיתוף אגף החינוך בעירייה בהנהלת ד"ר עינבל וינברג, סגניתה מירב ששון אמויאל ומנהל מחלקת הנוער צחי אריאלי. כמו כן סוכם, כי אגף הרווחה בהנהלת איריס בורמיל, יהיה שותף מלא בתוכנית יחד עם מרכז הצעירים ובתי הספר התיכוניים בעיר.