הנוער השתלט על העירייה

יום חילופי שלטון נוער נערך השבוע בעיריית נוף הגליל

22 תלמידים, חברי מועצת הנוער העירונית, הגיעו ביום ראשון השבוע לעיריית נוף הגליל על מנת להחליף ליום אחד את בעלי התפקידים הבכירים בעירייה, כולל ראש העיר וסגניו.

התלמידים ליוו במהלך היום את עבודת העירייה והתנסו בעצמם בקבלת החלטות הנוגעות לענייני העיר ותושביה. "היה יום מרתק, משמעותי ומלמד", סיכמה מעיין חיוט, תלמידת כיתה י"א בתיכון אורט "אלון", שהחליפה את ראש העיר, רונן פלוט.

במסגרת היום השתתפו התלמידים בדיונים ובישיבות מקצועיות שהתקיימו באגפים השונים של העירייה וניתנה להם ההזדמנות להביע את דעתם ולהציע רעיונות והצעות אופרטיביות. "מטרתו של היום הזה היא לא רק להכיר לכם את תחומי הפעילות השונים של העירייה אלא גם ובעיקר - לקדם ולפתח שיתופי פעולה עתידיים בין הנוער לבין נציגי העיר על מנת לחזק את תחושת השייכות והמעורבות שלכם בענייני העיר והקהילה", אמר ראש העיר פלוט והוסיף כי "חילופי השלטון" ליום אחד מאפשרים גם הצצה לתפקידי מנהיגות בשלטון המקומי שיכולים להיות מאוישים בעתיד על ידי הנוער. "בבוא העת הציפייה שלנו מכם היא שתיקחו את  המושכות לידיים ותנהיגו את העיר", אמר ראש העיר פלוט.

חבר מועצת העיר, דוד שינאן, שהשתתף בישיבת הסיכום, אמר כי עצם נוכחותם של בני הנוער והבעת העניין מצדם בכל הקשור להתנהלות הרשות, היא דבר חיובי ומרענן. "כיף לראות את בני הנוער מעורבים, מתעניינים, סקרנים ואכפתיים בנושאים הקשורים לציבור ולקהילה", אמר שינאן. אריאל וינשטיין, דובר מועצת הנוער שהחליף את דוברת העירייה, ציין את הארגון המופתי של הפעילות ושיתוף הפעולה של בכירי העירייה. "כול המנהלים ללא יוצא מן הכלל פתחו בפנינו את משרדיהם, שיתפו אותנו, ענו על שאלות וגילו סובלנות רבה", אמר וינשטיין.