המהפך של רחוב עצמון בנוף הגליל

עצי פרי הדר מוארים, עמודי תאורה דקורטיביים, ספסלים בסגנון עתיק, אשפתונים מעוצבים, גינת פנאי, שולחנות פיקניק ומזרקת ג'טים – כך נראית הטיילת החדשה ברחוב הכי וותיק בנוף הגליל

עיריית נוף הגליל מיישמת את תכנית ההתחדשות העירונית בשכונות הוותיקות ומשנה אותן מקצה לקצה. השכונה הדרומית, למשל, עברה בשנים האחרונות חידוש מסיבי של כבישים, תשתיות וגינות ציבוריות, בימים אלה מתבצע בה פיילוט הפחים המוטמנים החדשים, מתקנים לאיסוף גזם ותחנות האכלה לחתולים. כמו כן הוקם בשכונה מועדון נוער חדש ומרכז קהילתי "גורדון" עבר שיפוץ יסודי . גם השכונה הצפונית, בה שוכנים רחוב עצמון ומרכז רסקו, עוברת בימים אלה טיפול עומק במסגרתו שופץ בית הכנסת המרכזי, הוקם יער מאכל קהילתי, הוסדרו תשתיות חדשות ועוצבו מחדש שטחים ציבוריים וכיכרות.

במסגרת התוכנית שופץ מתחם המרכז המסחרי, הוסדר חניון ציבורי, הוצב פסנתר כנף ענק בלב המרכז והוקמה גינה מוזיקאלית ליד מגדל המים אשר גם הוא עבר שדרוג במסגרת תכנית לשימור מבנים היסטוריים. מתיחת הפנים לשכונה הוותיקה כללה את פרויקט הקמת בית קק"ל למצוינות ופארק קהילתי הכולל מזרקת ג'טים מוארת וצבעונית. לפני חודשים אחדים הוחל בביצוע שלב נוסף בפרויקט במסגרתו משופצים לה שני בנייני מגורים ישנים בשכונה: בלוק 99 ובניין המגורים בלב המרכז. הפרויקט מתבצע בשיתוף משרד השיכון והאגודה לתרבות הדיור וכולל גם שיפוץ חזות שדרת החנויות שבקומה התחתונה של המרכז.  הקמת הטיילת בלב השכונה  משלימה את הפרויקט הגרנדיוזי אשר בסיכומו כל רצועת הרחוב עצמון – רסקו תעוצב בסגנון רחוב הולנדי. ביום חמישי שעבר העירייה השלימה התקנת התאורה בשדרת עצי הפרי ועמודי חשמל דקורטיביים בסגנון עתיק :"מרכז רסקו ורחוב עצמון יהיו רחובות יפים ומושקעים בנוף הגליל", אמר ראש העיר, רונן פלוט, "כל הרחוב הזה יהיה מואר, שמח, צבעוני ושוקק חיים לרווחת ולהנאת תושבי העיר".