נוף הגליל עם הפנים לאקדמיה

אגף שירותי הרווחה של עיריית נוף הגליל בשיתוף משרד הרווחה ותכנית "הישגים" במרכז הצעירים, מוביל תכנית ייחודית שמסייעת לנשים מטופלות רווחה להתקבל ללימודים אקדמאיים

אווה עמנואל, טטיאנה ברייטמן, אורית ביאליק, אנסטסיה קלאצ'נקו, קרין אמון ואנה קורישקוב מנוף הגליל עשו את הבלתי אפשרי: ממטופלות בשירותי רווחה, ללא תעודת בגרות, הן הפכו לסטודנטיות שלומדות לתואר ראשון בעבודה סוציאלית. המהפך בחייהן הגיע הודות לתכנית ייחודית "עם הפנים לאקדמיה", הפועלת במרכז "עוצמה" של שירותי הרווחה בעירייה בסיוע משרד הרווחה ושיתוף פעולה עם תכנית "הישגים" של מרכז הצעירים. קרין אמון (37) המגדלת לבדה ארבעה ילדים בני שנתיים וחצי עד 16 מספרת :"לפני 12 שנים התחלתי לעבוד כמאבטחת ולפני שנתיים הפסקתי כי נמאס לי לעמוד מול השער. רציתי להתקדם, ללמוד, אבל הייתה לי בעיה. יש לי רק 11 שנות לימוד ואין לי בגרות כך שלא ראיתי איך אוכל להשתלב בלימודים אקדמאיים, כששמעתי על התכנית של מרכז 'עוצמה' החלטתי להצטרף ובזכותה הצלחתי להתקבל למכללת עמק יזרעאל. ישראלה מרקסמר ראש צוות האגף לשירותים חברתיים בעירייה, מספרת איך זה עובד: "המטרה של עוצמה היא לסייע למשפחות שמתמודדות עם קשיים כלכליים. במסגרת התכנית כל מטופלת מקבלת חבילה אישית שכוללת חזון לימודי ותעסוקתי, בניית מסגרת מתאימה לימודית בהתאם לנסיבות החיים, השאיפות והמצב הכלכלי". לדברי ישראלה המרכז מסייע בקבלה ללימודים גבוהים וגם מסבסד למשתתפים את הלימודים ומסייע להם במציאת עבודה זמנית עד לסיום לימודיהם. איריס בורמיל, מנהלת אגף הרווחה בעיריית נוף הגליל סיפרה כי התכנית מתבצעת בשיתוף פעולה עם גל אזולאי רכזת השכלה גבוהה מטעם תכנית ״הישגים״ במרכז הצעירים, העוסקת בקידום השכלה גבוהה בקרב צעירים. "״הישגים״ ליוותה באופן פרטני את המשתתפות בתכנית ובכך תרמה לקידומן ולהצלחתן לממש את שאיפתן ומטרתן להשתלב באקדמיה" סיכמה מנהלת האגף איריס בורמיל.