ראש עיריית נוף הגליל רונן פלוט מציע לתת העדפה לעסקים מקומיים ברכש העירייה

"חייבים לעזור לעסקים במשבר הקורונה, עניי עירנו קודמים"

ראש עיריית נוף הגליל, רונן פלוט, ביקש מהיועצת המשפטית של העירייה, עו"ד אולגה גורדון, לבדוק את האפשרות לפיה העירייה תעניק העדפה בשיעור של עד 5% לעסקים מקומיים שישתתפו בעסקאות רכש ובמכרזי העירייה השונים: "העסקים בנוף הגליל, כמו גם בכל הארץ, מתמודדים עם משבר קשה בעקבות סגירתם בימי הקורונה. ברוח העיקרון 'עניי עירך קודמים', אני מציע לתת  העדפה לעסקים שבמשך כל השנים שילמו אגרות וארנונה וכעת נזקקים לכל סיוע", הסביר פלוט.

ראש העיר פלוט הסביר עוד כי העירייה רוכשת שירותים וסחורות במסגרת פעילותה השוטפת במגוון רחב של תחומים ובמידה והצעתו תאושר, לעסקים המקומיים שיתמודדו במכרזים והצעות מחיר שהעירייה מפרסמת, תינתן העדפה בשיעור של עד 5%.  משמעות ההצעה בפועל היא שכאשר  שני עסקים יתמודדו במכרז, העירייה תהיה רשאית להעדיף את המקומי ולבחור בו כאשר הצעת המחיר שלו שווה להצעה של ספק מחוץ לעיר או אפילו גבוהה יותר בחמישה אחוזים. סעיף מתן ההעדפה לספקים מקומיים יופיע בכל מסמכי הרכש ומכרזי העירייה, וזאת בכפוף לחוק.

ראש העיר פלוט אמר כי העדפת העסקים המקומיים ברכש העירייה היא רק צעד אחד מתוך שורה של צעדים בהם נוקטת העירייה במסגרת מדיניות הסיוע לעסקים המקומיים בהתמודדות עם משבר הקורונה. פלוט ציין כי העירייה הקימה מוקד מוניציפאלי למתן טיפול ממוקד בעסקים המקומיים ובנוסף לשירותי ייעוץ מקצועי מקימה בימים אלה אלפון דיגיטאלי שיעניק פרסום חינם לכל העסקים ונותני השירותים בעיר. האלפון, הכולל תמונות ופרטים על העסקים השונים לפי קטגוריות, יוטמע עוד השבוע באתר העירייה ובעמודי הפייסבוק העירוניים.

IMG-20200501-WA0018