יצא לדרך פרויקט "בלימת שריפות" בנוף הגליל

עיריית נוף הגליל מבצעת בימים אלה עבודות להכשרת אזורי חיץ בין בתי מגורים לחורש הטבעי שבו טובלת העיר, במטרה למנוע התפשטות שריפות

מיקומה של נוף הגליל בשטח אשר מכל עבריו מוקף בשטחי יערות, חורש טבעי ונוף - משדרגת לאין ערוך את איכות חיי התושבים שנהנים מהטבע הסובב את העיר, אך יחד עם זאת מהווה, בימים של עומס חום כבד, סכנה להתפרצות של שריפות.

על מנת להקדים תרופה למכה, יזם ראש העירייה, רונן פלוט, תוכנית פעולה שעיקרה לייצר רצועת חיץ (המכונה "פסי אש") בין שכונות המגורים לבין החורש הטבעי שבו טובלת העיר. השבוע החל ביצוע הפרויקט בשטח שבין מרכז רסקו לרחובות ארבל ויודפת בשכונה הצפונית.

העבודות כוללות חישוף השטח מצמחייה שעלולה להתלקח בתנאי חום כבד, דילול ענפים ופעולה המוגדרת הרמת נוף במסגרתה נגזמים ענפי העצים הגבוהים תוך השארת הצמרת ושמירת מרחק של כעשרה מטרים בין צמרות העצים במטרה לייצר נתק בין מאסת חומר הבעירה מהקרקע לצמרות העצים.

"מדובר בפרויקט רחב היקף שיתבצע באופן מדורג ויקיף את שכונות המגורים בטבעת שגובלת עם השטחים הירוקים", מסר ראש העיר פלוט, וציין כי סדרי העדיפויות בביצוע הפרויקט יתמקד באזורים המועדים לפורענות, בהם מדי קיץ פורצות שריפות וגורמות למטרד של ממש. "אנו נעשה כל מה שצריך על מנת לנטרל את סכנת התפרצות שריפות בסמיכות לאזורי מגורים בעיר על מנת לאפשר לתושבים ליהנות מהטבע ומאיכות החיים בקרבתו", סיכם ראש העיר פלוט.

IMG-20200518-WA0066