האח הגדול בנוף הגליל

עיריית נוף הגליל אישרה השבוע התקנת עוד 60 מצלמות אבטחה במרחב העירוני

נוף הגליל הופכת להיות העיר המרושתת ביותר מבין ערי הצפון: השבוע נודע כי בנוסף ל-160 מצלמות האבטחה הפועלות בעיר, יותקנו בקרוב עוד 60 מצלמות שהוזמנו בסיוע תוכנית "ישראל דיגיטאלית" מטעם משרד ראש הממשלה, כך שבסך הכול יפעלו בעיר  למעלה מ–200  מצלמות, מספר שיא בסדר גודל העיר.

מהעירייה נמסר כי המצלמות החדשות משוכללות ביותר ובעלות יכולת צילום ברזולוציה גבוהה עד לזיהוי לוחית רישוי רכב. "התקנת המצלמות הינה חלק מתוכנית הביטחון החדשה שמוביל ראש העיר, רונן פלוט, בסיוע גורמי חוץ-עירייה בתוכם, הרשות לביטחון קהילתי במשרד לקידום ולחיזוק קהילתי ותוכנית "ישראל דיגיטאלית" מטעם משרד ראש הממשלה", נמסר וצוין כי עלות הרחבת רישות העיר במצלמות נאמד בלמעלה  ממיליון שקלים.

ראש העיר, רונן פלוט, מסר כי המצלמות ישמשו עיניים רואות מסביב לשעון, כמעט בכל שטח נתון במרחב העירוני. "מוקד רואה וחכם שיודע גם להתריע בזמן אמת על אירועים חריגים יתצפת 24/7  על מסכי המצלמות, כך שכל עבירה או הפרת סדר ציבורי בכל רגע נתון  תזכה למענה מידי באמצעות הפיקוח והשיטור העירוני".