בגדי הנייר החדשים

ילדי נוף הגליל מצאו פתרון יצירתי להפגת השעמום בימי החופשה הארוכה תחת מגבלות הקורונה: הם יצרו קולקציית בגדים מרהיבה עשויה מנייר ושקיות ניילון מתכלות

קולקציית בגדי הנייר  של ילדי נוף הגליל הושקה ביום שלישי שעבר באירוע יוצא דופן במעמד ראש העיר, רונן פלוט ונציגי תוכנית "קלימ-טק" לשמירה על האקלים ואיכות הסביבה. השמלות המרהיבות והצבעוניות של הילדות עוררו תגובות התפעלות וכך גם החולצות והמכנסיים שלבשו הבנים, כולם עשויים מנייר.

"אפשר ללבוש את השמלה מעל לבגד גוף וטייטס אפילו יותר מפעם אחת וליהנות ממש כמו מבגד רגיל", סיפרה הילדה אלינה בת ה-12 והוסיפה כי כשהיא לובשת את השמלה אנשים לא מאמינים שהיא עשויה מנייר ושקיות ניילון. "כולם בטוחים שזה בד מיוחד ושואלים אותי איפה קניתי. אני צוחקת ואומרת להם שקניתי ממעצבת מיוחדת שמוכרת באינטרנט".

מעצבי האופנה הצעירים נפגשים מדי שבוע במרכז קהילתי "גורדון" ומחליפים רעיונות ליצירת בגדים חדשים מנייר. קטיה סולבצ'יק, מדריכה במתנ"ס "גורדון", מלווה אותם בשיעורי עיצוב מיוחדים ועל הדרך מטמיעה את ערכי שימור הסביבה והמחזור. "עיצוב הבגדים מנייר היא דרך מצוינת ללמד מחזור באופן שעושה כיף ונותן תוצרת מהנה", סיפרה קטיה והוסיפה כי החוג המיוחד נתמך על ידי העירייה ופועל בשיתוף עם היחידה להגנת הסביבה בניהולה של תניא מקרוב.

ביום שלישי שעבר התקיימה, כאמור, תצוגת האופנה הראשונה באולם המועצה של העירייה. ראש העיר, רונן פלוט שהשתתף בתצוגה, שיבח את הילדים והזמין לעצמו חליפה עשויה מנייר. "דווקא יכולה להשתלב מצוין עם המסכה", סיכם בנימה של חיוך.