משרד הבריאות אישר חדר מיון קדמי בנוף הגליל

בשנת 2018 הגישה העירייה בקשה להקמת חדר מיון קדמי במסלול "קול קורא" שפורסם על ידי משרד הבריאות. הבקשה אושרה ברמה העקרונית ונכנסה לרשימת המתנה

בשורות טובות לתושבי נוף הגליל: סוף, סוף אחרי שנים של מאמצים, יפעל בעיר חדר מיון קדמי שיספק שירותי רפואה דחופה למבוטחי כל קופות החולים באישור ובפיקוח משרד הבריאות. הבשורה נמסרה בשבוע שעבר לראש העיר רונן פלוט שמאז כניסתו לתפקיד 2016 מנסה לקדם שירותי רופאה דחופה בעיר לרווחת התושבים. ב-2018 העירייה אף הגישה בקשה רשמית במסלול "קול קורא" שפורסם על ידי משרד הבריאות.  ערים אחרות אשר בקרבתן אין בתי חולים זכו לעדיפות ואילו נוף הגליל בשל קרבתה לבתי החולים בנצרת בעפולה נכנסה לרשימת ההמתנה. לאחרונה נודע כי אחת הרשויות ויתרה על האישור מסיבות שונות ופינתה את מקומה לנוף הגליל. "קיבלנו את האישור בזכות ולא בחסד. נוף הגליל המתינה זמן רב בתור וזאת לאחר שעמדה בקריטריונים וקיבלה אישור עקרוני" נמסר בתגובת העירייה וצוין כי מרות קרבתה של העיר לבתי החולים שביישובי הסביבה יש צורך אמתי בחדר מיון קדמי שיפסק שירותי רופאה דחופה בתוך העיר ויחסוך מן התושבים את הטרטור והסיכון המיותר הכרוכים בהגעה לבתי החולים. עוד צוין בתגובה כי  חדר המיון הקדמי יהווה שירות נוסף לתושבי העיר  ובעצם פעילותו גם יקל על העומס בבתי החולים. עם קבלת האישור ממשרד הבריאות, ראש העיר פלוט הנחה את הגורמים המשפטיים בעירייה לקדם במידי פרסום מכרז לבחירת הזכיין שיפעיל את השירות בהתאם לנוהל ולקריטריונים הנדרשים. פלוט אמר כי העירייה תעמיד לרשות הפרויקט מבנה הנמצא בבעלותה ותכשיר אותו לשמש חדר מיון קדמי.