מבצע עיקור וסירוס חתולי רחוב

עיריית נוף הגליל יוצאת במבצע לעיקור וסירוס חתולי רחוב בשיתוף התושבים ומאכילי חתולים

שיתוף פעולה ראשון מסוגו לעיקור וסירוס חתולים בו ייקחו חלק גם תושבים ומאכילי חתולים, יחל בשבוע הקרוב וימשך חודשיים, באמצעות המחלקה הווטרינרית של עיריית נוף הגליל. במסגרת המבצע, ידווחו התושבים על מקומות בעיר בהם יש ריבוי חתולי רחוב ובהתאם לדיווחים החתולים יועברו למחלקה הווטרינרית ויישלחו לטיפול סירוס ועיקור, בסיומו יוחזרו למקום ממנו נלקחו.

"המבצע ימשך חודשיים במהלכם על בעלי החתולים הפרטיים לסמן את חתוליהם בקולר בולט ולהימנע מלהוציא אותם החוצה בתקופה זו", אמר ד"ר עיסאם בריק, מנהל השירות הווטרינרי בעירייה, לדבריו, מטרת המבצע היא לצמצם את הסבל הכרוך בחיי רחוב עבור החתולים מצד אחד ומצד שני לצמצם את מספרם באותם מקומות בהם ריבויים מהווה מפגע סביבתי או בריאותי .

כזכור, בחודשים האחרונים עיריית נוף הגליל הציבה מאות תחנות האכלה לחתולים במטרה ליצר מתחמי האכלה נקיים ואסתטיים. תושבים המעוניינים לדווח על המצאות וריכוז חתולים בסביבתם, מוזמנים להתקשר לכלביה העירונית בטלפון 04-6456181.