במיזם ראשון מסוגו בארץ: עיריית נוף הגליל תעסיק מאות בני נוער בחופש הגדול במטרה לסייע להם ולהוריהם בהתמודדות עם משבר הקורונה

בני הנוער המשועממים בהיעדר אפשרויות בילוי ותעסוקה בקיץ של משבר הקורונה, יועסקו בעבודות ניקיון ושיפור חזות העיר. בכסף שירוויחו, יוכלו להקל על עצמם ועל הוריהם בהוצאות לקראת פתיחת שנה"ל תשפ"א

עיריית נוף הגליל מרימה את הכפפה ובצעד חסר תקדים מתקצבת במאות אלפי שקלים חבילת סיוע ייעודית לבני הנוער אשר בצל הקורונה, מתקשים למצוא תעסוקה בחופשת הקץ ונאלצים לבלות את מרבית שעות היום בצפייה במסכי הטלוויזיה, המחשב והטלפון הנייד. ביוזמת ראש העיר, רונן פלוט, העירייה יוצאת במיזם "רווח נקי" שמציע לבני הנוער בגילאי  16-18  לעבוד בניקיון שכונות העיר ושיפור חזות העיר, הכול בהתאם להנחיות הקורונה. "קראנו למיזם 'רווח נקי' כי כולם מרוויחים  ממנו - בני הנוער מרוויחים פעילות להפגת השעמום וגם קצת כסף מזומן למימון ההוצאות, ההורים מרוויחים 'שקט תעשייתי' מעצם הידיעה שהילדים שלהם נמצאים במסגרת,  התושבים מרוויחים ניקיון במקומות שבדרך כלל קשה להגיע אליהם והעיר מרוויחה גאוות יחידה, חוסן קהילתי וחיזוק תחושת השייכות של בני הנוער ועל הדרך גם שיפור פניה", הסביר ראש העיר פלוט.

הפרויקט יוצא לדרך כבר בשבוע הקרוב בהובלת מנכ"לית העירייה, חוה בכר, בצד החינוכי-ערכי שלו ומ"מ ראש העיר אלכס גופמן - בכל מה שקשור להיבטים הטכניים והלוגיסטיים.  היענות בני הנוער גבוהה - למעלה מ-200 בני נוער נרשמו לפרויקט שיופעל בשיתוף אגף חזות העיר, מינהל עירוני, מינהל חינוך וקהילה, דוברות העירייה והחברה לפיתוח נוף הגליל. "בני הנוער יעבדו בשני מחזורים, כל מחזור בן שבועיים. המחזור הראשון יחל ביום ראשון הקרוב, 19/7,  תוך חלוקה למספר קפסולות שיתפרסו בשכונות העיר בליווי צמוד של עובדי אגף שפ"ע",  סיפרה מנכ"לית העירייה וציינה כי שיבוץ בני הנוער יותאם ככל הניתן למקום מגוריהם. "בני הנוער ינקו את הרחוב שבו הם מתגוררים כך שבפועל ינקו את הבית שלהם. הדבר יחזק את ההערכה שלהם לעובדי הניקיון המבוגרים ובכלל לחשיבות ערכי הניקיון והשמירה על הסביבה", הוסיפה.

ראש מינהל עירוני, לאה ספיר, הסבירה כי בני הנוער יעבדו  5 שעות ביום, החל מהשעה  8:00 בבוקר ועד 13:00. "הם יצוותו למנהלי הרובעים ונצייד אותם בכפפות, חולצות, כובעים, מים, מסיכות ומגני ראש", ציינה.

ומה אומרים בני הנוער עצמם?  "זאת יוזמה נהדרת", אומרת מעין חיטו, יו"ר מועצת הנוער העירונית, "סוף סוף יהיה לנוער תעסוקה בחופש המאתגר הזה כשאין לאן לצאת, אין איפה לעבוד ואין באמת אפשרות לבלות בגלל הקורונה".