הצלחה גדולה לבית הספר של החופש הגדול בנוף גליל

למרות כל הקשיים והאתגרים בצל הקורונה, למעלה מ-1,000 מילדי העיר נהנים בפרויקט הגנים ובתי הספר של החופש הגדול

למעלה מ-1,000 ילדי גנון, גן ותלמידי כיתות א'-ד' לוקחים חלק בפרויקט בית הספר של החופש הגדול בנוף הגליל. הפרויקט מופעל בסדר מופתי על ידי העירייה באמצעות רשת המרכזים  הקהילתיים. הילדים נהנים מפעילות מעשירה, מלאה בחוויות וכמובן בטוחה, סיפרה בתיה כהן, מנכ"לית רשת המרכזים הקהילתיים וציינה כי כל המסגרות בקייטנות השונות עומדות בדרישות והנחיות משרד הבריאות, משרד החינוך וכמובן תוך שמירה יום-יומית על ה"תו הסגול".

העירייה, באמצעות קצין הבטיחות של מוסדות החינוך בעיר, ניסים אקוקה, מלווה את הפרויקט באופן יום-יומי ומוודאת שהילדים והצוותים החינוכיים נמצאים במסגרת בטוחה ומוגנת בהתאם להנחיות הקורונה. על מנת לעמוד בסטנדרטים גבוהים שהציבה לעצמה, רשת המרכזים הקהילתיים בהיותה גוף מפעיל של הקייטנות לאורך השנים בשיתוף מינהל החינוך בעירייה, תגברה את מערך כוח אדם בקייטנות הרבה מעבר לתקנים הנדרשים. כך, למשל, גננת אחראית על כל 2-3 גנים (במקום על כל 5 גנים), שתי סייעות מצוותות לכל גן (במקום סייעת אחת), מדריכה פדגוגית מטעם משרד החינוך מנחה את הצוות, מורים מקצועיים בכל בית ספר גויסו לפרויקט וכן סייעות, מדריכים ומד"צים.

מנהלת הקייטנות הוותיקה, מרינה אברמוב והרכזת שלצדה, קרן קונא ישראל, מתכללות את פעילות  הקייטנות הן בתכנים והן ברמת התפעול הארגוני ובנוסף נמצאות בשטח ומספקות מענה מידי לצרכים השונים. "השנה הזו מיוחדת ומאתגרת מאוד", סיכמה  מרינה אברמוב, "התאמנו את סדר היום הרגיל למציאות החדשה והעבודה נעשית בקפסולות קטנות יותר ובמסגרת של תתי-קבוצות בתוך הקפסולה, על מנת לתת מענה מותאם ובטוח לילדי העיר".