חדש בעיריית נוף הגליל: סיירת פיקוח קורונה

הסיירת מרכזת בתוכה את כלל מערך הפיקוח והשיטור העירוני לטובת שמירה על הסדר הציבורי, הביטחון ואכיפת הוראות הבריאות, לרבות התו הסגול בתקופת הקורונה

ראש עיריית נוף הגליל, רונן פלוט, הודיע בתחילת השבוע על החלטתו לרכז בעת הזו  את כל משאבי הביטחון והפיקוח העירוני  לטובת המאבק בהתפשטות הקורונה, וזאת באמצעות סיירת פיקוח קורונה, שתהווה גוף חזק, ראשון מסוגו בארץ, בהיקף כוח האדם והמשאבים העומדים לרשותו. הסיירת אינה כרוכה בתוספת כוח אדם מחוץ לעירייה אלא באיגום משאבים קיימים בתחומי מערך הפיקוח השונים: רישוי עסקים, חניה ובנייה והשיטור העירוני.

"כל פקחי הפיקוח העירוני, חניה, בנייה ורישוי עסקים יפעלו כסיירת לצד חלק נכבד מצוות השיטור העירוני, בסך הכול - 32 איש", סיפר ראש העיר פלוט וציין כי לצד כוח האדם, יועמדו לרשות הסיירת המשאבים והכלים  לביצוע משימות האכיפה: 11 ניידות פיקוח  ושיטור מצוידות בצ'קלקות, קטנוע אכיפה, רחפן וכן 160 מצלמות אבטחה המוצבות ברחבי העיר ומוקד רואה 24/7. "המטרה היא לספק לתושבים מאוז אחוז ביטחון בריאותי וביטחון אישי בכל רגע נתון", הסביר ראש העיר פלוט, "הסיירת תוודא שמירה קפדנית על קיום נהלי בריאות במרחב הציבורי ובכל המוסדות ובתי העסק הכפופים להנחיות התו הסגול ובשיתוף פעולה הדוק עם תחנת המשטרה, תשים דגש על אכיפת מסיבית של עבירות השתוללות בכבישי העיר ומטרדי רעש  שפוגעים  באיכות חיי התושבים".

מנהל אגף הביטחון, ארז אטיאס, אמר כי האכיפה תתבצע במלוא האדיבות, אך בתקיפות ובאפס סובלנות לעבירות הפוגעות באיכות חיי התושבים ומסכנות חיים.