הצלחה מרשימה  ל"אחלה דיל לנוער ולנוף הגליל"

"זאת הצעה נהדרת. במקום לטפס על הקירות משעמום - אנחנו סוף סוף עובדים בחופש הגדול", אמרה מעיין חיוט, יו"ר מועצת הנוער העירונית

כ-300 בני נוער בגילאי 16- 18 נענו להצעת העבודה יוצאת הדופן לעיריית נוף הגליל. ראש העיר, רונן פלוט, יוזם הרעיון, הסביר כי מעבר לתמורה הכספית שתסייע במעט לבני הנוער ולהוריהם בהתמודדות עם משבר הקורונה, מיזם העסקת התלמידים בשמירה על ניקיון העיר, מחנך לערכים חשובים כגון: משמעת, אחריות, עזרה לקהילה, חיזוק תחושת השייכות והתנסות בעבודת כפיים. העבודה עצמה מתבצעת בשני מחזורים, כשהראשון החל השבוע.

העובדים הצעירים חולקו לקפסולות ובהתאם להנחיות הבריאות צוותו למנהלי הרובעים בעירייה: דימה ריינס, דני ורניקוב, חיים אדרי, שלמה דהאן, מאיר סיבוני, משקה קורן, יעקוב בולוס, אבי אלמליח, ויואב כדורג'י. "מנהלי הרובעים הכינו לבני הנוער קבלת פנים חמה וציידו אותם בכובע, חולצה, מסכה, כפפות ומים. הם התייחסו אליהם כמו אל הילדים הפרטיים שלהם ותוך כדי העבודה נוצר קשר אמיץ וחם", סיפרה ראש מינהל עירוני, לאה ספיר, וציינה את שיתוף הפעולה והתמיכה של סגן ראש העיר, אלכס גופמן.

מנכ"לית העירייה, חוה בכר, הובילה את התחום החינוכי-ערכי של פרויקט הנוער יחד עם מנהל תחום הפרט במינהל החינוך, אלכס קוזאק ומנהל הפרויקטים, יבגני קומרנצקי. "בני הנוער עושים עבודה נהדרת תוך הקפדה מלאה על הנחיות הבריאות", אמרה המנכ"לית בכר.   גם תגובות התושבים למיזם היו נלהבות. "כשאני הייתי נער גם אני עבדתי בניקיון ובקטיף, זאת הייתה חוויה נעימה שנשארה לי לכל החיים", סיפר אבי אלמוזלינו, תושב ותיק.

בעירייה מציינים כי נוף הגליל היא הרשות היחידה בארץ שיוזמת פרויקט מסוג זה בהיקף הכולל את כל בני הנוער ומאפשר לכולם לקחת חלק בעבודה תמורת שכר בחופשת הקיץ. "זאת יוזמה נהדרת", סיכמה מעיין חיטו, יו"ר מועצת הנוער העירונית, "סוף סוף יש לנוער תעסוקה בחופש המאתגר הזה כשאין לאן לצאת, אין איפה לעבוד ואין באמת אפשרות לבלות בגלל הקורונה".