ראש עיריית נוף הגליל רונן פלוט חתם על אישור אכלוס מפעל ההייטק סולאראדג'

סולאראדג' החל בגיוס עשרות עובדים במקצועות שונים

נקודת אור בתוך חושך האבטלה הגואה בימי הקורונה: מפעל ההייטק  סולאראדג' קיבל השבוע טופס 4 מעיריית נוף הגליל המאפשר אכלוס ופתיחה חגיגית לאחר שלוש שנות הקמה. הטופס נמסר באופן אישי למנכ"ל המפעל, אייל שלום, על ידי ראש העיר, רונן פלוט. "שהחיינו והגיענו לזמן הזה", אמר פלוט בהתרגשות, "עבדנו קשה מאוד על הבאת סולאראדג' לנוף הגליל וזה לא היה פשוט, אבל במבחן התוצאה, מפעל ההייטק פה והוא קולט מאות עובדים חדשים ובימים אלה  זוהי בשורה של ממש".

סולאראדג'  הוקם על פני שטח של עשרת אלפים מ"ר. המפעל נקרא  "סלע 1" על שם גיא סלע ז"ל, המייסד והמנכ"ל הראשון, שליווה את ראשית תהליך ההקמה בנוף הגליל, ולמרבה הצער נפטר לפני כחצי שנה ממחלה קשה.

בחודשים האחרונים המפעל עבד בהרצה והחל בשליטת הגרעין הראשון של העובדים. לפני כחודש סייר ראש העיר פלוט במפעל והתקבל בחום על ידי אורי בכור, סמנכ"ל התפעול הגלובאלי ואייל שלום, מנהל המפעל בנוף הגליל. "סולאראדג' היא חברת עוגן שעצם פעילותה בנוף הגליל מהווה קטליזטור לחברות ומפעלים נוספים בתחום ההייטק", אמר פלוט וציין כי החברה הינה הראשונה המוקמת בארץ וכי עד היום פעילות הייצור של סולאראדג' התרכזה במדינות שונות ברחבי העולם.

סולאראדג' נסחרת בנאסד"ק ועוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק של מערכות המרת אנרגיה לטובת מערכות ייצור חשמל מאנרגיה סולארית. מדובר בחברה מובילה בעולם בטכנולוגית אופטימיזציה למערכות סולאריות. המוצרים שלה נמכרים ביותר מ-100 מדינות ועובדיה מועסקים בתפקידי פיתוח, שיווק, תפעול ומנהלה. "מדובר בבשורה אמתית לתושבים הצעירים אשר עד היום נאלצו לעזוב את העיר בגלל העדר תעסוקה איכותית וכיום יש להם סיבות טובות להישאר", אמר פלוט.

תהליך הגעתה של סולאראדג' לנוף הגליל החל, כאמור, לפני שלוש שנים לאחר שראש העיר פלוט שכנע את בעליה כי פארק "ציפורית" הוא המקום האופטימאלי לפעילות החברה. בשלב ההרצה הועסקו במפעל כ-120 עובדים, למעלה ממחציתם תושבי העיר. כעת, עם קבלת טופס האכלוס, המפעל יחל בגיוס מאות עובדים ובתוך כשנה צפוי לבסס את מעמדו כאחד ממפעלי ההייטק המובילים בצפון.