עיריית נוף הגליל חילקה מארזי שקיות לאיסוף צואת כלבים לפני מתן קנסות

במסגרת השמירה על הניקיון ועל איכות החיים בעיר, יצאו צוותים של הפיקוח העירוני וחילקו מאות מארזי שקיות לאיסוף גללי כלבים לתושבים שטיילו באותה עת עם כלביהם

מאות מתקנים אישיים עם שקיות לאיסוף גללי כלבים חולקו השבוע על ידי פקחי העירייה כחלק מקמפיין הסברה רחב היקף שיזמה העירייה במסגרת המאמץ לחסל את מטרד צואת הכלבים במרחב העירוני שמהווה מפגע תברואתי וסביבתי. המבצע יצא לדרך ביוזמת ראש העיר, רונן פלוט,  כאשר ההנחיה היא לפני הטלת הקנסות, לבצע הסברה מקיפה ולצייד את התושבים במתקן ללא תשלום.

"לפני הקנסות יצאנו בקמפיין הסברתי מקדים שמטרתו היא הגברת המודעות ושינוי דפוסי הרגלים לקויים" ,הסביר ראש העיר פלוט וציין כי חלוקת המתקנים נועדה לצייד כל בעל כלב במארז שקיות אישי כך שלא תהיה סיבה לטעון שלא אסף את צרכי כלבו בגלל היעדר מתקן שקיות. "חילקנו מתקן אישי לכל בעל כלב ואנו נמשיך במבצע זה עד סוף חודש אוגוסט, כך שלא יהיה בעל כלב אחד שלא יקבל את המתקן. אני קורא לבעלי הכלבים כהישמע להוראות החוק ולמנוע מכלביהם לעשות צרכים במרחב הציבורי, כולנו מחויבים לסביבה נקייה", הסביר ראש העיר פלוט.

הווטרינר העירוני, ד"ר עיסאם בריק, ציין כי הוחלט לצאת במבצע לחלוקת השקיות לאיסוף גללים במטרה להתמודד עם המפגע התברואתי הכרוך בהשארת הצואה על השטחים הציבוריים, לדבריו, "המתקנים חולקו ללא תמורה כדי לעודד את הציבור להשתמש בשקיות בעת הצורך. "מדובר במחווה הסברתי לקראת הגברת הפיקוח והאכיפה הבלתי מתפשרת של חוקי העזר בעיר", הסביר.

מהעירייה נמסר כי הגברת אכיפה מתבצעת כחלק מהפעילות המאומצת לשיפור חזות העיר ובמסגרת זו מתוגברים צוותים של הפיקוח העירוני המסיירים במשך כל שעות היום בגנים הציבוריים וברחובות בכל הרובעים בעיר כדי להגביר אכיפה. באגף הביטחון והפיקוח מדגישים כי לאחר המבצע, העירייה תגלה אפס סבלנות ותפעל בנחישות רבה באכיפת חוק העזר העירוני. "אנו קוראים לבעלי הכלבים לאסוף את הגללים שכלביהם משאירים אחריהם ולשמור על הניקיון בנוף הגליל", נמסר.