חדשים בנוף הגליל

בצל הקורונה וחודש לפני פתיחת שנה"ל, נוף הגליל קולטת בימים אלה עשרות משפחות צעירות עם ילדים שמעתיקות את מגוריהן לעיר, מרביתן משתייכות לקהילה הציונית-דתית

המהפכה הפיזית שמתחוללת בנוף הגליל, תנופת ההתחדשות וההשקעה חסרת התקדים בשדרוג איכות החיים, נותנת את אותותיה בביקוש ההולך וגובר למגורים בעיר, הן מצד משפחות צעירות המחפשות איכות חיים והן מצד צעירים המבקשים לחזור לעיר ולהיות ליד משפחותיהם על רקע מציאות הקורונה.

נדבך מרכזי במערך קליטתן של המשפחות החדשות מצוי בקהילה הדתית-ציונית שנחשבת לאחד העוגנים החשובים למשיכת משפחות צעירות עם ילדים. "שמה הטוב של הקהילה הדתית-ציונית בעיר הולך לפניה, משפחות רבות מבקשות להצטרף לסיפור ההצלחה של ישיבת ההסדר בראשות הרב דני סיגליס והקהילה עצמה", סיפר רכז הקליטה בקהילה, צחי וייס וציין כי רוב המשפחות הצעירות מבצעות את מעבר הדירה בחודשי הקיץ, על מנת להיות ערוכים לפתיחת שנה"ל.

לדבריו, הקורונה לא הצליחה לשבש את תוכניותיהן של המשפחות לבצע את המעבר בקיץ ולמרות המצב  רכבת אווירית של משאיות עושה את דרכה ממש בימים אלה לטובת העמסת הציוד במעבר לנוף הגליל: "גם הבת שלי אילת קליגר, יחד עם בעלה נריה ושני ילדיהם הקטנים נוה בן שנה חצי ולביא בן החודשיים, מגיעים לנוף הגליל. ממש השבוע הם ביצעו את המעבר, וזאת התרגשות גדולה", סיפר וייס וציין כי הוא עצמו  העתיק את מגוריו לעיר מהיישוב חיספין.

משפחת לוין - אביהו והדסה, יחד עם בנם התינוק הראל מרדכי בן השנה ושמונה חודשים, נמצאים בימים אלה בעיצומן של האריזות לקראת הגעתן בעוד כשלושה שבועות מהיישוב מורשת לנוף הגליל. "הכול כבר מוכן ויש ציפייה מאוד גדולה לקראת המעבר  לנוף הגליל", סיפרו בהתרגשות. זוג נוסף, מוטי ולאה גרמן, נישאו לפני שבועיים בלבד ואת ירח הדבש שלהם הם מבלים בנוף הגליל. "בימי הקורונה אין איפה לבלות ירח דבש כך שאנחנו כאן, מדרים את ביתנו החדש ונהנים מהנוף הפיזי ובעיקר האנושי", סיפר מוטי.

גם בתו הבכירה של הרב דני סגליס, ראש ישיבת ההסדר בעיר,  איילת השחר, נפרדת מהיישוב בית רימון וביחד עם בני משפחתה עוברת לנוף הגליל.  "בוגרים רבים של  ישיבת ההסדר  חוזרים לעיר וקובעים בה את ביתם, ברוך השם הישיבה היא אבן שואבת למשפחות צעירות איכותיות שמגיעות לעיר שלנו",  סיפר הרב סגליס

בעירייה מציינים כי לצד התחזקות הקהילה הדתית-ציונית, נרשם ביקוש גבוה של צעירים מקרב בני העיר המבקשים לחזור אליה לאחר שבשנים האחרונות התגוררו בשכירות באזור המרכז, וזאת לנוכח יוקר המחיה ומציאות הקורונה. כמו כן ישנו ביקוש גבוה של משפחות צעירות מקרב בני העיר שמבקשות לרכוש דירות בפרויקטים המשווקים בימים אלה  מטעם משרד השיכון. "על כל בית ששווק  בחודשים האחרונים על ידי משרד השיכון יש לפחות שישה מתמודדים", סיפרו בעירייה וציינו כי בעקבות הקורונה נרשם בחודשים האחרונים ביקוש גבוה גם של צעירים רווקים  שהתגוררו בשכירות באזור המרכז ובעקבות המצב עושים את דרכם חזרה לעיר. נוף הגליל הפכה לעיר אטרקטיבית כיום עם ביקושים גבוהים וכך כל הדירות שנבנות מביאות להיצע גבוה מאוד", מסר ראש העיר, רונן פלוט וציין נתון נוסף שמצטרף למשוואה בהמשך אכלוס שכונת הר יונה ג'.