שר הבינוי והשיכון ערך את ביקור עבודה הראשון של בנוף הגליל

השר ליצמן הבטיח לשחרר חסמים ביורוקרטיים ולסייע בקידום פרויקטים הן בתחום הבנייה למגורים והן בשיקום שכונות והתחדשות עירונית

שר הבינוי והשיכון, יעקב ליצמן, ביקר ביום שלישי השבוע בנוף הגליל וקיים ישיבת עבודה מקצועית עם ראש העיר רונן פלוט, סגניו אלכס גדלקין ואלכס גופמן, רב העיר ישעיהו הרצל, הממונה על המועצה הדתית מיכאל אילוז, מנכ"לית העירייה חוה בכר והצוותים המקצועיים בעירייה ובמשרדו. בישיבה השתתפו מנהל מחוז הצפון במשרד השיכון שלמה פייבלוביץ', סגניתו סימה חמו ונציגי פרויקט שיקום שכונות וההתחדשות העירונית.

ראש העיר פלוט פתח את הישיבה בסקירה ממצה על השינויים במתחוללים בעיר בשנים האחרונות והצורך האקוטי בהגדלת היצע הבנייה למגורים עבור זוגות ומשפחות מקרב בני העיר ומחוצה לה. "יש ביקוש אדיר לרכישת בתים בנוף הגליל, על כל בית שיצא לשיווק בפרויקטים של משרד השיכון היו לפחות שישה מתמודדים", אמר פלוט וציין כי לצד הביקוש קיים צורך דחוף בהוזלת מחירי הבתים בעיר והשתתפות המשרד בעלויות פיתוח הקרקע הגבוהות בשל תנאי הטופוגרפיה של העיר.

השר ליצמן אמר כי לא במקרה בחר לקיים בנוף הגליל את ביקור העבודה הראשון שלו בתפקידו החדש. הוא הסביר כי בכוונתו להוביל מדיניות חברתית המעניקה העדפה להשקעה בפריפריה, ביישובי הגליל והנגב ובתוך כך להוציא לפועל את התוכנית  המהפכנית לפיה משרד השיכון יעניק מענק על סך 100 אלף שקלים לרוכשים דירות יד שנייה בפריפריה בסכום של 700 אלף שקלים.

בהמשך הישיבה הציגה מהנדסת העיר, סבטלנה גרמן, רשימה של בקשות לסיוע משרד השיכון בתוכן קידום פרויקטים נוספים בתחום שיקום בנייני מגורים ישנים בשכונות הוותיקות, התחדשות עירונית והקצאת  שטחים נוספים לבנייה למגורים. השר ליצמן אמר כי הוא מכיר את הצרכים המיוחדים של נוף הגליל ובכוונתו לפעול על מנת לסייע ולשחרר חסמים. בנוגע לשיקום שכונות אמר כי בעקבות פנייתו של ראש העיר רונן פלוט, קיים בבוקרו של היום ישיבה מיוחדת בנושא והוציא הנחייה להחזיר את הפרויקט לתוכנית העבודה של משרד הבינוי והשיכון.