שומרים על הבית

"משמר השכונה" הראשון בנוף הגליל מוקם בימים אלה ביוזמת ראש העיר, רונן פלוט וועדת הביטחון של מועצת העיר

המשמר יפעל על פי עקרונות מנחים במטרה להוות נוכחות ולשמש כעיניים נוספות למערכת האכיפה והביטחון העירוניים בזמן שאלה נמצאים במשימות אחרות בעיר.

בתחילת השבוע פרסמה העירייה קול קורא לתושבים מעל גיל 21 להצטרף לפעילות ההתנדבותית של "משמר השכונה" ולהיות שותפים במאמץ העירוני לחזק את תחושת הביטחון לצד פעילותם של יחידות השיטור והפיקוח: "בלתי אפשרי להעמיד שוטר ופקח בכל פינה בעיר, בכל נקודת זמן", הסביר ראש העיר פלוט וציין כי עצם  הנוכחות והנראות של התושבים עצמם בסיורים בשכונות מגוריהם במסגרת פעילות "משמר השכונה" הינה מכפיל כוח עבור יחידות הביטחון וזאת בנוסף לערך המוסף בעצם המעורבות בקהילה.

"משמר השכונה" יוצא לדרך בשלב ראשון כפיילוט באמצעות ועדת הביטחון של העירייה בראשות חבר מועצה דוד שינאן וקב"ט העירייה ארז אטיאס. "המתנדבים יעברו הכשרה ייעודית ויצוידו בכלים הנדרשים לביצוע משימותיהם כאשר המטרה היא בעיקר מניעה והבלטת הנוכחות בשטח", הסביר דוד שינאן והוסיף כי המתנדבים יצוידו בצ'קלקות ואפוד זוהר שיסופקו על ידי אגף הביטחון בעירייה.