חמישה כוכבי בטיחות בדרכים לנוף הגליל

עיריית נוף הגליל נתבשרה השבוע על זכייתה בחמישה כוכבי בטיחות, הניקוד הגבוה ביותר בתחרות בטיחות בדרכים במרחב המוניציפאלי 2020

כ-50 רשויות השתתפו בתחרות שהתקיימה לראשונה בהובלת המועצה לישראל יפה ובשיתוף מרכז השלטון המקומי, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ומשרד התחבורה והבטיחות בדרכים. שרת התחבורה מירי רגב העניקה את התעודות לרשויות הזוכות בתחרות ואמרה כי מטרת התחרות היא להגביר את המודעות והמחויבות של הרשויות לנושאי בטיחות בדרכים ושיפור התנאים הפיזיים לטובת משתמשי הדרך.

במסגרת התחרות הגיע לעיר צוות שיפוט מקצועי שבדק בהיבט הבטיחותי את תשתיות הכבישים, שבילי האופניים, הסדרת מעגלי תנועה, מעקות בטיחות, סימון נתיבים ומעברי חצייה, הסברה ואכיפה. מהנדסת העיר, סבטלנה גרמן, סיירה עם צוות השופטים והציגה את פעילות העירייה בכל הקשור לשיפור תשתיות העיר לטובת בטיחות משתמשי הדרך, נהגים והולכי רגל.  ד"ר עינבל ווינברג, ראש מינהל החינוך, הציגה סקירה מקיפה על הפעילות החינוכית בבתי הספר ובגני הילדים וציינה כי נושא הזהירות בדרכים הינו חלק בלתי נפרד ממערכת הלימודים.

צוות השופטים התפעל מאיכות התשתיות הפיזיות והיקף הפעילות ההסברתית בנוף הגליל. השופטים דירגו את פעילות העירייה על פי הקטגוריות: תשתיות כבישים, חינוך והסברה, פרסום ואכיפת חוקי עזר עירוניים. השבוע  התבשרה העירייה כי השופטים העניקו לה את הניקוד הגבוה ביותר  בתחרות והכתירו את העיר בחמישה כוכבי בטיחות.

טקס הענקת התעודה התקיים ביום שלישי השבוע באמצעות הזום בהשתתפות מהנדסת העיר סבטלנה גרמן. ראש העיר, רונן פלוט, הודה על הזכייה ואמר כי ההשקעה בבטיחות בדרכים עומדת בראש סדרי העדיפויות של העירייה והינה חלק בלתי נפרד מכל פרויקט ומיזם המתבצע במסגרת תכנית ההתחדשות הכוללת בנוף הגליל.