גלגל הצלה לשפה האמהרית

עיריית נוף הגליל יזמה תוכנית יוצאת דופן לשימור ולימוד השפה האמהרית שנמצאת בסכנת הכחדה

יוזמה יוצאת דופן להצלת השפה האמהרית מפני הכחדה, בשל אי שימוש בשפה על ידי בני הדור השני והשלישי לקהילת עולי אתיופיה: במרכז קהילתי ניו יורק בנוף הגליל מתקיים בימים כתיקונם (לא בתקופת הקורונה) חוג ללימודי השפה על ידי המורה ישראל הילו, ובמימון העירייה. מטרת הקורס שזכה השבוע בו צוין חג הסיגד של בני העדה האתיופית, לתהודה ארצית, היא לשמר את השפה האמהרית ואת המסורת והתרבות של יהודי אתיופיה.

"אני חיה כבר 29 שנים בארץ", סיפרה מבת לוגו, בת 74. סבתא לנכדים, שהחליטה ללמוד את שפת אמה למרות גילה המבוגר. "נרשמתי לקורס כדי שאוכל ללמד את הילדים והנכדים שלי. עכשיו אני רק מחכה שהקורונה תיגמר כדי שאוכל לחזור וללמוד".

ענת יעקב (52) עלתה לישראל בגיל 16. "נולדתי בכפר קטן שלא היה בו בית ספר, לא למדתי לקרוא ולכתוב וגם לא רציתי שהשפה תלך לאיבוד". אמונה טספאני, צעירת המשתתפים בקורס בת 12, סיפרה על חלומה לעשות טיול שורשים באתיופיה ולדבר את השפה.

רונן פלוט, ראש העיר נוף הגליל, הוסיף: "מחמם את הלב לראות את הכמיהה של בני הקהילה ללימוד השפה. אני מקווה שבקרוב מאוד נוכל לפתוח את הקורס לכלל תושבי העיר".