נוף הגליל: מהפיכת הכבישים בפול גז

למרות הקורונה ורגע לפני סיום השנה, עיריית נוף הגליל הוציאה לפועל סבב נוסף של פרויקטים לחידוש ושדרוג תשתיות כבישים, חלקם ניזוקו בשריפה

מהפכת ההתחדשות העירונית בנוף הגליל לא עוצרת. השבוע החלה העירייה בביצוע פרויקטים לשיפור תשתיות כבישים והסדרת מעגלי תנועה במספר אזורים. העבודות מתבצעות במקביל ונמשכות אל תוך הלילה על מנת להספיק כמה שיותר לפני החורף.

מהנדסת העיר, סבטלנה גרמן, מסרה כי השבוע הוחל בביצוע עבודות קרצוף ואספלט במספר כבישים ישנים: בקטע דרך הגליל בין שדרות מעלה יצחק עד לכניסה לשכונת מליבו ובקטע רחוב הוורדים והרחובות אלונים ותמר. בשבוע הקרוב יצטרף לפרויקט גם קטע רחוב גלעד בין דרך הגליל עד לכניסה לרחוב חיננית.

"הכבישים עוברים  טיפול יסודי כולל ריבוד וסימון מחדש ומצטרפים לרשימה ארוכה של כבישים שחודשו ושודרגו בתוכנית הכוללת בהובלת מינהל ההנדסה בעירייה ובשיתוף משרד התחבורה", נמסר מהעירייה וצוין כי כתוצאה מן השריפה הגדולה שפקדה את העיר לפני כחודש וחצי נגרם נזק כבד לכבישים רבים בשכונות הסמוכות למוקדי האש.

לצד הטיפול בכבישים העירוניים, משרד התחבורה מבצע בימים אלה פרויקטים גדולים לשדרוג תשתיות הכבישים בכניסות לעיר, בכבישים  79 ו-6400  מצומת המוביל וכמו כן מקודם בוועדות התכנון סלילת כביש חדש  (786) שיחבר את העיר לפארק התעשייה "ציפורית" וכביש ישיר למנהרות בואכה עפולה, עוקף צומת המוסכים.

יצוין כי בשבוע שעבר זכתה עיריית נוף הגליל בחמישה כוכבי בטיחות בדרכים, הציון הגבוה ביותר, בתחרות הארצית לבטיחות בדרכים ברשויות.