נוף הגליל מתאבלת על אלכס גופמן

העיר נוף הגליל נפרדה ביום שני 7/12 בכאב רב מאלכס גופמן, סגן  ראש העיר ויו"ר דירקטוריון החברה לפיתוח נוף הגליל, שהלך לעולמו בטרם עת. ראש העיר רונן פלוט: "לפעמים נדמה לי שאני בחלום רע, אבל אני לא מצליח להתעורר. אני מחפש אותו אבל הוא לא נמצא כאן יותר"

כאבה הפרטי של משפחת גופמן הפך השבוע לכאבה של עיר שלמה. בצל הקורונה ותחת המגבלות התקבצו תושבים רבים שביקשו ללוות את סגן ראש העיר, אלכס גופמן, בדרכו האחרונה. מצעד שועי הארץ ואזרחים מן השורה פקד במהלך ימי השבעה את בית המשפחה ברחוב החיטה בעיר. שרים, חברי כנסת, אנשי ציבור,  חברי מועצה בעבר ובהווה ובעיקר תושבים פשוטים שגופמן היה כל כך קשור אליהם בחייו באו לנחם את האישה בלה, הבן אריאל והכלה קרן בשעת כאבם הכבד.

למסע הלוויה הגיעו שר המודיעין אלי כהן, ראש עיריית מגדל העמק, אלי ברדה, סגן ראש עיריית מגדל העמק, סרגיי אוקלנדר, יו"ר הסתדרות מרחב העמקים לאון פרץ ועוד רבים. בין הסופדים לגופמן, לצד ראש העיר, שר המודיעין, יו"ר החברה לפיתוח ובנו, היה גם חברו הקרוב אורן פרץ. פרץ, בעל קיוסק בשכונת בן גוריון, סיפר על החברות האמיצה שנרקמה לאורך השנים " היינו נפגשים בכל ערב ומסכמים את חדשות של אותו יום ולמחרת  ב-6:30  בבוקר נפגשים שוב ומנבאים את החדשות של היום החדש. גופמן היה איש של אנשים, כולם אהבו אותו כי הוא היה פשוט, חכם ודיבר אל כולם בגובה העיניים"

ראש העיר רונן פלוט אמר כי  הוא מתקשה לעכל את  הליכתו הפתאומית של גופמן שהיה נוכח באופן כל כך אינטנסיבי ושעות אחדות לפני שלקה בליבו השתתף בישיבת מועצת העיר

ודיבר על המחויבות של החברה הכלכלית בראשותו להעניק שירות לתושבי העיר. "באותה ישיבה אחרונה שיבחתי את גופמן על פעילותו בחברה הכלכלית. אני לא יודע להסביר מה גרם לי להגיד את הדברים באופן כה נחרץ אבל אני מוצא נחמה בכך שמילותיי האחרונות לגופמן היו מילות תודה והערכה". אמר פלוט לדבריו "גופמן היה בצמתים הכי חשובים של העיר וכל משימה למענה הוא לקח בשתי ידיים והיה תמיד נכון לבצע, שוום משימה שהוטלה עליו לא נתפסה בעיניו כבלתי אפשרית"

אלכס גופמן התגאה בהיותו צאצא למשפחת רבנים ידועה באוקראינה. את דרכו הציבורית בתפקיד חבר מועצת העיר ולימים סגן ראש העיר ליווה הסלוגן בו דבק: "מילה זו מילה". גופמן היה ממעט לדבר ומרבה לעשות, בעיקר בתחום שאהב חזות העיר, גינון, ניקיון ותברואה. הוא אהב לראות את העיר פורחת ומטופחת, הכיר כל פינה, כל שדרה, כל סמטה. "אדם נטול אגו שלא ביקש לעצמו דבר, לא כבוד ולא הכרת תודה. למעשה גופמן היה שייך לדור הולך ונעלם של אנשי ציבור שהאינטרס היחיד שמדריך אותם קשור בציבור ולא בם" סיפר ראש העיר פלוט.

ביום רביעי 2/12, שעות אחדות לאחר ישיבת מועצת העיר, גופמן לקה בלבו בביתו והובהל במצב קשה לבית החולים "העמק" בעפולה. "התפללנו לנס אבל הוא לא קרה, אורו של האיש הטוב גופמן כבה ערב חג החנוכה, אבל לאור אנו נמשיך את הדרך ונזכור אותו לעד". אמר שמעון גלרון, מנכ"ל החברה לפיתוח נוף הגליל.

אלכס גופמן נטמן בבית העלמין בנוף הגליל לצד בתו ענת ז"ל. הוא הותיר אחריו את אשתו בלה, בנו אריאל אריה , כלתו קרן ושלוש נכדות. יהי זכרו ברוך.