בשל מזג האוויר הסוער: הופעל מטה החירום העירוני בנוף הגליל

המטה פועל במתכונת מלאה לצורך מתן מענה וטיפול מידי במפגעי מזג האוויר

בהוראת ראש העיר, רונן פלוט, כל הצוותים התפעוליים בעיריית נוף הגליל התפרסו בשטח, העיר חולקה לשלושה אזורים והמוקד העירוני עבר לפעול במתכונת מוגברת 24/7.

בהתאם לתחזית מזג האוויר, כבר ביום ראשון השבוע, ראש העיר פלוט כינס את מטה החירום העירוני לצורך מוכנות והיערכות למזג אוויר קיצון. ההיערכות כללה בדיקה מקיפה של מערכות הניקוז ברחבי העיר, תקינות עמודי חשמל, טיפול מונע בעצים, איטום והצטיידות בתאורת חירום למקרה של הפסקות חשמל ממושכות. העירייה נערכה גם לשלג, הצטיידה בשקי מלח והעמידה כלים כבדים בכוננות לצורך פינוי צירי תנועה לרכבי חירום.

"אני מעדיף להיות ערוך מדי מאשר מופתע", הסביר ראש העיר רונן פלוט והורה לכל צוותי השטח לפעול במתכונת חירום על מנת לספק מענה מידי לפניות התושבים. העירייה תגברה את המוקד העירוני 107 והוסיפה, בשל תנאי מזג האוויר, "מוקד חם" מאויש על ידי עובדי אגף הרווחה לטיפול ממוקד בקשישים ומשפחות במצוקה.

בעירייה ציינו כי כחלק מההיערכות לחורף בוצע בחודשים האחרונים מבצע גיזום עצים רחב היקף במרחב העירוני וכן בוצע בדק איטום גגות מוסדות חינוך וציבור ווידאו מרזבים פתוחים ותקינות מערכת הניקוז.