תתחדשי, נוף הגליללללל

באירוע חגיגי ורב רושם, במעמד שר החינוך יואב גלנט, יו"ר קק"ל אברהם דובדבני, מנכ"ל מפעל הפיס עו"ד בני דרייפוס, מנהלי מחוזות במשרדי ממשלה ומכובדים רבים חנך השבוע ראש העיר, רונן פלוט, את פרויקט הדגל שנבנה בארבע השנים האחרונות. "נופארק" - פארק החלומות של נוף הגליל האטרקציה המושקעת בצפון ומהיפים בישראל, נחנכה באירוע מרגש ועוצמתי, מפעל "עלית שטראוס" יצר מהדורת שוקולד חגיגית ומיוחדת לכבוד האירוע וכל השותפים במלאכת ההקמה התכנסו להרים כוסית לחיים ולברך "שהחיינו".
הפארק שהושקעו בו למעלה מ-45 מיליון שקלים, נפתח בטקס הבעת תודה לשותפים הרבים שסייעו בהקמתו. "עירייה לבדה לא יכולה הייתה להקים פרויקט בסדר גודל כזה מכספי הארנונה", אמר ראש העיר רונן פלוט והודה לכל השותפים שסייעו במימון ובראשם הקרן הקיימת לישראל ומפעל הפיס. פלוט ציין את הסיוע המשמעותי של משרדי הממשלה: המשרד לפיתוח הפריפריה, משרד הפנים, הנגב והגליל, משרד התרבות והספורט, משרד הבינוי והשיכון, משרד הרווחה, משרד החינוך ומשרד המדע והטכנולוגיה. כמו כן ציין את הסיוע של קרן שלם, המוסד לביטוח לאומי, "שירותי בריאות כללית", וקופות החולים "מכבי" ו"לאומית", חברת חוצה ישראל, תאגיד מי נעם, הקרן לשטחים פתוחים - רשות מקרקעי ישראל. פלוט ציין כי בהקמת הפרויקט לקחו חלק גם שותפים לא שגרתיים כמו מפעלי הממתקים: "אפיפית", "כרמית" ו"שטראוס עלית" וכן שירותי בריאות כללית וקופות החולים מכבי  ולאומית. "איגום של כל כך הרבה משאבים הוא המנוע שעומד מאחורי הפרויקט הענק הזה שמחולל שינוי בהרגלי הבילוי ואיכות החיים של תושבי העיר". פלוט ציין את הסיוע המיוחד של הקרן הקיימת לישראל עוד בתקופת היו"ר לשעבר דני עטר שהיה הראשון להרים את הכפפה ולהירתם לפרויקט וכן את מפעל הפיס שהעמיד לרשות העירייה תקציב מיוחד. מנכ"ל מפעל הפיס עו"ד בני דרייפס אמר בטקס כי מדובר באחד הפארקים היפים ביותר המשלב: פעילות ספורטיבית, מתקני שעשועים לילדים, מסלולי הליכה ורכיבה, מתחם להופעות תרבות ועוד המון. "אין לי שום ספק בכך שתושבי נוף הגליל ייהנו ממנו לעוד שנים רבות"