הנוף ירוק יותר

פיילוט ראשון להשקת מכוניות עירוניות חשמליות יצא לדרך בעיריית נוף הגליל

משרד האנרגיה וחברת EV-EDGE מקבוצת "יוניון" השיקו  פיילוט ראשון מסוגו, להפעלת צי רכבים חשמליים שישמשו רכבי סיור עירוניים בנוף הגליל. המיזם יצא לדרך במסגרת מדיניות העירייה לקידום וייזום פרויקטים בתחום הקיימות ושמירה על הסביבה. "נוף הגליל משנה את פניה והופכת לעיר הירוקה המובילה בצפון בפרויקטים רבים ובתוכם הפקת חשמל נקי באמצעות עשרות פאנלים סולאריים המוצבים על גגות מבני ציבור ברחבי העיר", נמסר מהעירייה וצוין כי הפעלת רכבי הסיור החשמליים הינה חלק ממדיניות שמחזקת גם את השימוש ברכבים חשמליים לטובת שמירה על הסביבה והפחתת זיהום האוויר.

נוף הגליל הינה העיר הראשונה בה מתבצע הפיילוט וכולל בשלב זה שני רכבי סיור חשמליים ומערכת תומכת מלאה באמצעות התקנת עמדות טעינה מתקדמות. על פי התוכנית, העמדות יוקמו במרכזים מסחריים, תחנות דלק ומוקדים מרכזיים ברחבי העיר. יצוין כי במדינות רבות בעולם נעשו כבר פרויקטים של הטמעת רכב חשמלי כחלק מצי הרכבים של תחנות סיור עירוניות או תחנות משטרה. מטרת ביצוע הפיילוט היא הוכחת היתכנות תפעולית וכדאיות כלכלית לניהול צי רכב חשמלי, לצד צבירת ידע וניסיון לטובת הטמעה רחבה של מודל זה.

גזבר העירייה, עדי מלכה שמוביל את הפרויקט, הסביר כי הרכבים החשמליים מפחיתים באופן משמעותי את זיהום האוויר ולצד תרומתו לאיכות הסביבה גם תורם לחיסכון בכסף.