מרכז בדיקת תוכניות כיבוי אש של מחוז הצפון יועתק לנוף הגליל

המרכז יפעל במבנה המפקדה ותחנת הכיבוי המוקמת בשכונת הר יונה

לקראת פתיחתה של תחנת הכיבוי החדשה של מחוז הצפון בנוף הגליל, קיים ראש העיר, רונן פלוט, ישיבת עבודה עם טפסר ניזאר פארס, מפקד מחוז הצפון ברשות הארצית לכבאות והצלה וטפסר משנה מיקי כהן מפקד התחנה בנוף הגליל. בישיבה נמסר עדכון לוח הזמנים בישורת האחרונה בפרויקט ופתיחת התחנה הצפויה עוד בקיץ הקרוב. "מעבר למפקדה המלאה, אנו נעביר לנוף הגליל גם את מרכז בדיקת התוכניות", בישר טפסר פארס וציין כי המעבר כרוך באיוש משרות רבות ובהתאם לנהלים תינתן העדפה לתושבי נוף הגליל. "כבר עכשיו, עוד בטרם נפתחה התחנה, כל המכרזים מתפרסמים בנוף הגליל, באופן טבעי כוח האדם יגויס מקרב תושבי העיר. בימים אלה מתפרסמים מכרזים לאיוש 5 תקנים של מוקדנים ועוד 6 תקנים המיועדים לסטודנטים", אמר.
הפרויקט צפוי לספק כ-100 מקומות תעסוקה נוספים לתושבי העיר וכן לשפר לאין ערוך את זמינות השירות. מהעירייה נמסר כי המפקדה מוקמת על שטח של שמונה דונם וכוללת קומפלקס משרדים, אודיטוריום, חדרי מבצעים ותחנת שירות. "מדובר בפרויקט רחב היקף בהשקעה של כ-20 מיליון שקלים", ציינה מנכ"לית העירייה, חוה בכר.
במהלך הישיבה עלו נושאים נוספים הקשורים לשירותי הכיבוי בדגש על טיפול מונע ממוקד לתנאי השטח בנוף הגליל כולל הכשרת אזורי חיץ בין השטחים הירוקים לבתי המגורים בשכונות הסמוכות ליערות וכן ביצוע שריפות יזומות ופעולות הסברה בשיתוף הרשות.