עיריית נוף הגליל יוצאת במבצע פינוי ציוד מהמקלטים בבתים המשותפים

על רק המצב הביטחוני ולמרות שאין הנחיות חדשות של פיקוד העורף, העירייה קוראת לתושבים לבצע פינוי מידי של ציוד מיותר המאופסן בניגוד לחוק

בנוף הגליל, כמו בשאר הרשויות במדינת ישראל, חלק גדול מהמקלטים בבתים המשותפים הפך עם השנים לחדר אחסון ציוד בלאי וגרוטאות. על רקע המצב הביטחוני ועל מנת להחזיר את המקלטים לייעודם - לשמש כחדרי מיגון בשעת חירום - ראש העיר, רונן פלוט, הנחה השבוע את מערך הביטחון בעירייה לצאת למבצע פינוי המקלטים בסיוע העירייה. "המבצע נועד לדאוג לכך שגם המקלטים הפרטיים יהיו פנויים ומוכנים לאכלוס בשעת חרום בהתאם לסעיף 14א' (א) בחוק ההתגוננות האזרחית", הסבירה מנכ"לית העירייה, חוה בכר, וציינה כי המבצע יקיף את כל שכונות העיר באופן מדורג ובמהלכו העירייה תסייע בפינוי נקודתי של תכולת המקלטים ותעמיד לרשות התושבים רכב ייעודי מטעמה לצורך פינוי הציוד. המבצע החל בימים אלה בשכונת שלום ובאופן מדורג יקיף את כל שכונות העיר. "על התושבים לדאוג לפינוי כל הציוד המאוחסן במקלטים אשר אינו עונה להגדרה ציוד חיוני בחירום כגון כסאות, שולחן וספסלים. יש להניח את הציוד בכניסה לבניין המגורים או בסמוך לפח האשפה ולהתקשר למוקד העירוני 04-6478888 או 107 על מנת לעדכן מועד פינוי באמצעות רכבי העירייה". נמסר מהעירייה בתגובה. ראש העיר רונן פלוט הוסיף כי במקרים בהם רוב דיירי הבניין הם קשישים אשר אין באפשרותם לבצע את הפינוי בעצמם, העירייה תעמיד עובדים מטעמה שיבצעו את הפינוי.

בתום המבצע, החל מה- 1/6 העירייה תבצע אכיפה מחמירה כלפי דיירים אשר המקלטים שבבניין מגוריהם לא יעמדו בדרישות חוק עזר עירוני שמירת איכות הסביבה תשס"א 2001 סעיף 59 (ב') וחוק התגוננות האזרחים התשי"א 1951, סעיף 14(א'). מהעירייה נמסר כי כל המקלטים הציבוריים ערוכים ומוכנים לקליטת תושבים במקרה הצורך וכי ניתן למצוא את רשימת המקלטים באתר ובאפליקציה עירית נוף הגליל.