מכשיר דפיברילטור עשירי הותקן בעמדת טלפון ציבורי נוסטלגי בנוף הגליל

ביוזמה משותפת של העירייה, מגן דוד אדום ותורמים מאירלנד

בטקס מרגש בהשתתפות שגריר אירלנד בישראל קייל אוסליבן, סגן ראש עיריית נוף הגליל סמיון ברון, נציגי מגן דוד אדום והעירייה, הוצב ביום שני השבוע מכשיר דפיברילטור נוסף, עשירי במספר, במרחב הציבורי בנוף הגליל. המכשיר שהוצב ברחוב העלייה, סמוך לבית הכנסת המרכזי, יעמוד לשימוש בשעת חרום במקרה של צורך דחוף בביצוע פעולות החייאה מצילות חיים במרחב הציבורי.

"מכשיר הדפיברילטור של מגן דוד אדום הוכיח את עצמו כמציל חיים", הסביר מנכ"ל העירייה עדי מלכה, שמוביל את הפרויקט מטעם הרשות וציין כי "כל אדם יכול להפעיל את המכשיר בקלות ואין צורך בידע רפואי מוקדם"

הדפיברילטורים בנוף הגליל מותקנים על גבי עמדות מכשירי טלפונים ציבוריים ישנים משנות ה-80. החיבור בין המכשיר החכם לטלפון הישן והנוסטלגי מעניק ערך מוסף לפרויקט הייחודי. "מדובר במכשיר חכם שמספק הנחיות הפעלה קוליות וחזותיות ברורות באמצעות חיבור און ליין למוקד חירום 101 של מד"א", נמסר ממד"א.

המכשיר שהותקן השבוע נתרם על ידי משפחת טומקין מאירלנד, שביקשה להנציח את בנה, אלכס ז"ל, שאהב את מדינת ישראל ותרם לה. שגריר אירלנד בישראל קייל אוסליבן שנכח בטקס, ציין את יחסי הידידות הקרובים בין ישראל לאירלנד בדגש על תחום הרואה והקשר האמיץ עם מגן דוד אדום. סגן ראש העיר סמיון ברון הודה על התרומה וברך על המיזם. ראש העיר רונן פלוט שלא נכח בטקס בשל היותו בישיבה בירושלים, שלח את ברכתו וציין כי התקנת המכשור מציל החיים הינה חלק מתוכנית עירונית כוללת ששמה לה למטרה לחזק את מוגנות התושבים וכי במסגרת תכנית זו הותקנו מכשירי גלאי עשן בבתיהם של מאות תושבים וותיקים בעיר במיזם משותף של העירייה עם כיבוי אש.