בשל התפשטות הקורונה ולמען שמירה על בריאות התושבים ועובדי העירייה

החל מיום ראשון הקרוב, 15/8, לא תתאפשר קבלת קהל פיזית בבניין עיריית נוף הגליל, עובדי המנהלה בבניין יעברו לעבודה בקפסולות ומתן שירותים באמצעות טלפון, מייל או פקס

המעבר לעבודות בקפסולות מתייחס לעובדי המנהלה בלבד אשר עבודתם המשרדית יכולה להתבצע גם מהבית. על פי החלטת ראש העיר, רונן פלוט, על מנת שלא לפגוע בשירותים הניתנים לתושבים, כל שאר העובדים האמונים על המערך התפעולי ברשות, עובדי ניקיון, תברואה, גינון, הנדסה, פיקוח וכו', ימשיכו לעבוד במתכונת רגילה. "אנו עומדים בפתחם של חגי תשרי ובכל מצב נדאג שהעיר תמשיך להיות נקייה וכל השירותים יסופקו באופן מלא" הסביר ראש העיר רונן פלוט.

מספר החולים המאומתים בנוף הגליל עמד השבוע  על כ -  100 בממוצע, נתון נמוך ביחס לשאר יישובי הסביבה ולמרות  זאת,  ראש העיר, החליט לנקוט באמצעי זהירות ולהחמיר באכיפת התו הירוק על מנת למנוע התפשטות הנגיף.  ביום שלישי השבוע התכנס מטה  הקורונה בעירייה לישיבה מיוחדת בסיומה נתקבלו שורה של החלטות הנוגעות להמשך פעילות העירייה ותפקודה בצל החשש מהתפשטות הנגיף. "אנו מחויבים לדאוג לשלומם של התושבים ועובדי העירייה ונעשה כל מה שצריך על מנת שלא לסכן אותם. כבר היינו בסרט הזה לפני שנה ולמדנו שבאמצעות פעולות פשוטות ניתן להקטין את קצב התפשטות הנגיף ולהתנהל בעיר ירוקה", הסביר ראש העיר.

מנכ"ל העירייה, עדי מלכה, הוציא, בתום הישיבה, הודעה לפיה החל מיום ראשון הקרוב,  15/8, עובדי המנהלה בבניין העירייה יעברו לעבודה בקפסולות כאשר מחצית מהעובדים יגיעו למשרדי העירייה והמחצית השנייה תעבוד עד שלושה ימים בשבוע מהבית. "שתי הקבוצות תתחלפנה כל שלושה ימים ובאופן זה תוכל להישמר הרציפות התפקודית במתן שירותי העירייה לתושבים, שכן העלייה בתחלואה מחייבת רבים שבאו במגע עם חולים מאומתים להיכנס לבידוד" הסיר וציין כי כל מערך החינוך ימשיך לפעול כרגיל לצורך היערכות תקינה לפתיחת שנה"ל וכל שאר מחלקות העירייה ימשיכו לטפל בפניות תושבים באמצעות האתר העירוני ושיחות טלפון שיהיו מנותבות למכשיר בביתם. המנכ"ל מלכה והדגיש כי העירייה תקפיד על התו הירוק ולא תאפשר כניסה של מבקר או עובד לבניין ללא מסכה, הצגת תו ירוק או בדיקת קורונה שלילית.