ראש עיריית נוף הגליל הקים צוות מקצועי מיוחד למיפוי וטיפול במבנים מסוכנים

ביום שלמחרת קריסת המבנה בחולון כינס ראש העיר נוף הגליל, רונן פלוט, ישיבה מיוחדת בלשכתו בהשתתפות מ"מ אלכס גדלקין, מנכ"ל העירייה עדי מלכה, מהנדס העיר דורון לבב, מנהל הוועדה לתכנון ובנייה גיא עמית לנדסמן, סגן מנהל מחוז הצפון במשרד השיכון בני תמם ועוד אנשי מק

ראש העיר פלוט הציג את תפיסתו ולפיה חובתה של העירייה לפעול באופן יזום על מנת לטפל במבנים המסוכנים בשיתוף התושבים ובהתאם לחוק. "אנחנו לא נחכה לאסון שיקרה חלילה ולא לפינוי תושבים מבתיהם. נעשה הכול על מנת להעניק מעטפת של טיפול מקצועי ככל שהדבר בסמכות העירייה", הסביר ראש העיר פלוט, והורה לבדוק באופן יזום את כל הבניינים שנבנו בין השנים 1956-1965, ובנוסף לערוך ניתוח למבנים שטופלו עד כה לאיתור סימנים בעיתיים וכן לבצע בדיקה מדוקדקת של פניות שהתקבלו בעירייה מצד תושבים.

מנכ"ל העירייה, עדי מלכה, נרתם והורה על הקמת צוות משימה שתפקידו לבצע מיפוי מלא של המבנים המסוכנים בעיר ובחינת האפשרויות העומדות בפני הדיירים. "העירייה תפעל ככל יכולתה במסגרת החוק כלפי בעלי נכסים שאמורים לחזק את המבנה. אחריות תקינות המבנה היא על בעל הנכס, אך ככל שניתן העירייה תתמרץ דיירים לבצע חיזוק ושיפוץ המבנה במיזם התחדשות עירונית בשיתוף משרד השיכון והאגודה לתרבות הדיור", אמר. כמו כן, העירייה תמשיך לקדם במלוא המרץ מיזמים של התחדשות עירונית של בנייני מגורים בשכונות הוותיקות במסגרת פרויקט "פינוי בינוי".