תוקעים יתד

110 עולים חדשים מקהילת המנשה הגיעו בתחילת השבוע לנוף הגליל ועוד לפני שנכנסו לבתיהם החדשים בעיר, בנו את הסוכה הראשונה שלהם בארץ

העולים שנחתו בארץ לפני כחודשיים ושהו במרכז קליטה בנהריה, הם הקבוצה השלישית מקהילת המנשה שמגיעה לנוף הגליל בחצי השנה האחרונה. עם קליטתם, נוף הגליל הופכת למרכז הגדול ביותר בארץ של קהילת עולי המנשה עם 800 עולים מתוך קהילה של  כ-4000 איש בסך הכול המפוזרים בשאר חלקי הארץ. בחודשים הקרובים, עוד לפני סוף 2021, צפויה להגיע לעיר קבוצה נוספת של עולים ומספרם יגיע ל-1000.
מארגון "שבי ישראל" שמלווה את הקהילה בכל שלבי העלייה, נמסר כי נוף הגליל בולטת בקליטה המוצלחת של בני המנשה והם משתלבים במהירות בחיי העיר והקהילה.
העולים הנרגשים התקבלו בטקס חגיגי שהתקיים ברחבת העירייה בהשתתפות ראש העיר רונן פלוט, סגנו סמיון ברון, רב העיר ישעיהו הרצל, מנכ"ל העירייה עדי מלכה, מנהלת מרחב הצפון במשרד הקליטה מירה זילברמן, מנהלת אגף החינוך, מינה קליין, מנהלת אגף הקליטה סבטלנה יעקובוביץ' והח"כ לשעבר מוטי יוגב, שמסייע בקליטת העולים.  "אני מאוד מתרגש מהרגע הזה", סיפר יהודה דוד, אב לשלושה ששכר דירה בשכונה הצפונית בעיר, "עוד לפני שאנחנו נכנסים לבית החדש שלנו העירייה דאגה חנו לסוכה ולארבעת המינים, הילדים יקשטו אותה ויהיה חג שמח".
ראש העיר פלוט שהיה שותף פעיל בהעלאת בני המנשה לארץ בהובלת שרת העלייה והקליטה פנינה תמנו-שטה, אמר כי נוף הגליל שמחה לקלוט את עולי המנשה ומברכת על בחירתם להקים בה את ביתם הקבוע בארץ. לדבריו, עיתוי הגעתם של  העולים ערב חג הסוכות, עורר התרגשות רבה לאחר שהעולים, כולם דתיים חובשי כיפה, מיהרו לדאוג לסוכה כשרה ולארבעת המינים, וזאת עוד לפני שנכנסו לביתם. "כל משפחות העולים שכרו דירות בעיר והעירייה סייעה להם לרהט אותן יחד עם התושבים הוותיקים שנרתמו ותרמו. מרגש היה לראות אותם בונים ומקשטים בהתלהבות את הסוכה כשהם מכירים בעל פה את כל הברכות על ארבעת המינים", אמר ראש העיר.