עיריית נוף הגליל יוזמת מהפיכת ניקיון חסרת תקדים בשטחים הפרטיים בשכונות המגורים

בנוסף לעבודות הניקיון השגרתיות במרחב העירוני, ראש העיר, רונן פלוט, יזם תכנית ניקיון מקיפה בשטחים הפרטיים בהם הדיירים קשישים או מעוטי יכולת

ראש העיר נוף הגליל, רונן פלוט, הורה לצאת למהפכת ניקיון ברובעי העיר הוותיקים, באזורים בהם ישנה אוכלוסיית קשת-יום או אוכלוסיית מבוגרים שמתקשה להתמודד עם ארגון ניקיון חצרות הבתים. מדובר במבצע ייחודי שמתמקד בשטחים פרטיים פתוחים אשר תחזוקתם אינה באחריות העירייה אלא הדיירים עצמם. "העירייה תסייע לפנים משורת הדין באמצעות גיוס מתנדבים והכוונתם לביצוע ניקיון בשכונות המגורים וחצרות הבלוקים וזאת בתנאי שגם הדיירים עצמם יגלו אחריות אישית וישמרו על תחזוקה וניקיון", אמר פלוט.

ראש העיר, שנחשף לתמונות התרופפות הניקיון בשטחים הפרטיים הפתוחים בעיר, הורה להכין מיד תוכנית מקיפה. התוכנית תצא לפועל החל מיום ראשון הקרוב ותכלול ניקיון יסודי ברובעים הוותיקים בהשתתפות עשרות מתנדבים: חניכי מכינת תבור, סטודנטים, והתושבים עצמם . בנוסף תצא העירייה לקמפיין ניקיון מסיבי וחינוכי ברובעים אלה ובעיר בכלל. מנכ"ל העירייה, עדי מלכה, אמר: "כידוע, שטחים פרטיים הינם באחריות בעלי הנכס ועליהם לדאוג לניקיונם ולתחזוקתם. יחד עם זאת, מתוך רצון לסייע לתושבים ולתת מענה גם בתחום הניקיון בשכונות הללו, גובשה תכנית חדשה ביוזמת ראש העיר שתאפשר למתנדבים להיכנס לפעילות בתוך השטחים הפרטיים בשכונות הוותיקות, לבצע עבודות ניקיון פעילות זו תהיה אבן נוספת בפעילות הענפה המתבצעת באופן תדיר בשכונות ובכל חלקי העיר". לדברי המנכ"ל  שיתופי פעולה בין העירייה לדיירים היא המפתח לשמירה על המרחב הציבורי והן על איכות החיים בסביבת המגורים.

לצד הטיפול הממוקד בניקיון, העירייה מציגה תכנית ביטחון חדשה "שמירה אישית", במסגרתה יוצבו צוותי פיקוח ושיטור עירוני בכל שכונה מדי יום החל מהשעה שש בערב ועד השעות הקטנות של הלילה. התכנית נועדה לתת מענה בתוך דקה עד שלוש דקות לכל פנייה של תושב בכל רגע נתון  "מענה מידי ויד קשה כלפי כל מקרה של הפרת סדר או מטרד מכל סוג שהוא יגבירו את תחושת הביטחון ויהיה עוד יותר בטוח בנוף הגליל"  סיכם ראש העיר, רונן פלוט.